Sosyal Medya

Dünya

Hindistan'da tecavüz sanığına linç

Son yıllarda tecavüz olaylarıyla gündeme gelen Hindistan'da bir cezaevini basan binlerce kişi, tecavüz sanığını dışarı çıkardıktan sonra linç ederek öldürdü.



Hindistan’ın kuzeydoÄŸusundaki Nagaland'daki binlerce kiÅŸi Dimapur Merkez Cezaevi'ndeki tecavüz sanığı Ferit Han'ı dışarı çıkardıktan sonra linç etti. Polis, BangladeÅŸli kaçak göçmen olduÄŸu öne sürülen Ferit Han'ın 24 Åžubat'ta bölgede yaÅŸayan bir kadına tecavüz ettiÄŸi gerekçesiyle tutuklandığını belirtti.

Polisin, öfkeli kalabalığı durdurmak için açtığı ateÅŸte yaralananlar oldu. Hapishaneden çıkartılan Ferit Han, çırılçıplak soyularak sokakta yürütüldü, dövüldü, sürüklendi, taÅŸlandı, kent merkezinde asıldı ve cesedi yakıldı.

Kalabalık otomobil ticaretiyle uÄŸraÅŸan 35 yaşındaki zanlının dükkânının bulunduÄŸu bir caddedeki ev ve dükkânları da ateÅŸe verdi.

Hindistan Ä°çiÅŸleri Bakanı Rajnath Singh, olayla ilgili gerekli adımların atılacağını belirtti. “Bu olayda görevlilere gerekli talimatlar verildi. Orada yeterli güvenlik de var” dedi.

Bu linç, Hindistan'da cinsel ÅŸiddete karşı artan öfkenin yanı sıra BangladeÅŸ’ten bölgeye göçenlerle ilgili gerilimle de alakalı. Nagaland halkı, BangladeÅŸli göçmenleri topraklarını ve iÅŸlerini ellerinden almakla suçluyor.

‘Her gün 20 kadın tecavüze uÄŸruyor’

Hindistan’da taciz ve tecavüz vakaları özellikle son yıllarda artmış durumda. Ulusal Suç Kayıtları Bürosu'nun istatistiklerine göre ülkede her gün 20 kadın tecavüze uÄŸruyor.

16 milyon insanın yaÅŸadığı baÅŸkent Yeni Delhi ise en tehlikeli ÅŸehir. Kentte her 14 saatte bir cinsel suç iÅŸleniyor.

BM'ye göre kentteki kadınların yüzde 85'i saldırıya uÄŸramaktan korkuyor. On binlerce tecavüz davası ise Hindistan mahkemelerinde görülmeyi bekliyor.

Kaynak: AA, DHA ve Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.