Sosyal Medya

Güncel

Şehitler gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlanıyor

Konya'da dün F-4 Fantom tipi askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 2 pilot son yolculuğuna uğurlanıyor.



EskiÅŸehir 1'inci Ana Jet Üssü 112'nci Filo Komutanlığına ait bir uçağın dün Konya'da düÅŸmesi sonucu ÅŸehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ve Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı için EskiÅŸehir'de tören yapıldı.

EskiÅŸehir'deki Asker Hastanesi morgundan alınan ÅŸehit cenazeleri, ambulanslarla Hava Muharip Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'na getirildi.

Åžehitlerin yakınlarının yanı sıra Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Necdet Özel, EskiÅŸehir Valisi Güngör Azim Tuna, kuvvet komutanları, askeri ve mülki erkanın katıldığı törende ilk olarak ÅŸehitlerin öz geçmiÅŸleri okundu.

Törende konuÅŸan 1'inci Ana Jet Üs Komutanı TuÄŸgeneral Kemal Akpınar, 1'inci Hava Üs Komutanlığının Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadelede üstün baÅŸarılar gösterdiÄŸini söyledi.

Bu komutanlığın, havacılıkta deÄŸiÅŸim ve dönüÅŸüme öncülük ettiÄŸini vurgulayan Akpınar, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bugün, memleket semalarında dosta güven, düÅŸmana korku salan, bu uÄŸurda harbe hazırlık görevini ifa ederken ÅŸehadet ÅŸerbetini içen iki kahraman kardeÅŸimizin cenaze törene için toplandık. Bugün, iki Mustafamızı vatan semalarından vatan toprağına uÄŸurlamak için buradayız. AskerliÄŸe adım attığımız ilk günde her Türk genci gibi icabında vatana, Cumhuriyet ve vazife uÄŸrunda seve seve hayatımızı feda eyleyeceÄŸimize ant içerek çıktığımız bu yolda, iki kahraman kardeÅŸimiz olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın ettikleri yeminin gereÄŸi olarak yurt savunması için topraÄŸa düÅŸüp göÄŸe yükseldikleri ana ÅŸahitlik ediyoruz. Mertebelerin en büyüÄŸü olan ÅŸehitlik mertebesine ulaÅŸan kardeÅŸlerimize Tanrı'dan rahmet, kederli ailelerine ve sevdiklerine baÅŸsaÄŸlığı, memleketimize ve silah arkadaÅŸlarımıza sabır ve metanet diliyorum."

EskiÅŸehir Müftüsü Niyazi Ersoy tarafından dua ettirilmesinin ardından Tanış'ın cenazesi Ankara'ya, Delikanlı'nın naaşı da Ä°stanbul'a askeri uçaklarla gönderildi.

ÅžEHÄ°T PÄ°LOT MUSTAFA TANIÅž

Mustafa Tanış, Ankara'da son yolculuÄŸuna uÄŸurlanıyor. Tanış 9 aylık kız bebeÄŸine doyamadan ÅŸehit oldu. Cenazesine Meclis BaÅŸkanı Cemil Çiçek ve Milli Savunma Bakanı Ä°smet Yılmaz gibi önemli kiÅŸiler katıldı. Mustafa Tanış'ı son yolculuÄŸuna uÄŸurlamak isteyenler cenazeyi Cebeci ÅžehitliÄŸi'ne uÄŸurlayacak.

ÅžEHÄ°T PÄ°LOT MUSTAFA  DELÄ°NKANLI

Mustafa Delikanlı, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanıyor. Delikanlı'nın nişanlı olduğu biliniyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.