Sosyal Medya

Güncel

Muhalif lider Kuvatov İstanbul'da öldürüldü

Tacikistan uyruklu muhalif lider Umarali Kuvatov, İstanbul Fatih'e sokakta yürüdüğü sırada başına tek el ateş edilerek öldürüldü.



Ajansların haberine göre; Tacikistan'da oluÅŸan "Grup 24" adlı muhalif hareketin lideri olarak bilinen Umarali Kuvatov, Fatih'te uÄŸradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Fatih, Molla Gürani Mahallesi, Simsar Sokak'ta saat 22.30 sıralarında gerçekleÅŸen olay ÅŸöyle geliÅŸti:
Bir misafiriyle evinde yemek yiyen Kuvatov, bir süre sonra dışarıya çıktı. Sokakta ilerleyen Umarali Kuvatov'a yaklaÅŸan bir kiÅŸi başına tek el ateÅŸ ederek hızla olay yerinden kaçtı. VatandaÅŸların ihbarı üzerine olay yerine polis ve saÄŸlık ekipleri sevk edildi. SaÄŸlık ekipleri yaptıkları kontrolde Kuvatov'un hayatını kaybettiÄŸini belirledi. Bölgeye gelen çok sayıda polis ekibi olay yeri ve çevresinde cinayetle ilgili delil aradı. Hayatını kaybeden muhalif liderin olay yerine gelen eÅŸi ve çocukları sinir krizi geçirdi. Kuvatov'un ailesi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

SORUÅžTURMAYI CÄ°NAYET VE TERÖR EKÄ°PLERÄ° YÜRÜTECEK
Umarali Kuvatov'un evde yemek yediÄŸi Süleyman isimli arkadaşının da olayın ardından ortadan kaybolduÄŸu öÄŸrenildi. Cinayetle ilgili soruÅŸturmayı Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ile Cinayet Büro AmirliÄŸi ekiplerinin birlikte yürüteceÄŸi öÄŸrenildi.
47 yaşındaki Kuvatov'un cenazesi yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.