Sosyal Medya

Güncel

HDP'den Ak Parti'ye sert salvo: PiÅŸman ederiz

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İç Güvenlik Paketi görüşmelerine yönelik 'Meclisi kilitleyeceğiz" tehdidi savurdu.



Kaplan, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, ‘Ä°ç Güvenlik Paketi’ görüÅŸmeleri ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne bireysel baÅŸvuru yapacağını ve bir cent talepli olmak üzere, AÄ°HM'ne bugün baÅŸvuru yaptığını söyledi.

Kaplan ÅŸunları kaydetti: "Önümüzde uzun bir yol var. 5 Nisan’da Meclis kapanacak. Ya bu paketi geri alacaklar, ya da geçirdiklerinde burunlarından fitil fitil getirmiÅŸ olacağız, gensorularla sarsacağız, genel görüÅŸme önergeleriyle sarsacağız. Meclisi kilitleyeceÄŸiz.”

Ä°ç Tüzük’ten kaynaklı demokratik geciktirme muhalefetinin yerini üst aÅŸamaya taşıdıklarını söyleyen Kaplan ÅŸöyle devam etti: “Gensorularla, hükümeti de, bu emri verenleri de yaptıklarına piÅŸman edeceÄŸiz. Çünkü biz Halkların Demokratik Partisi, halkların vicdanıyız, 77 milyonun insanın güvencesiyiz ve sesiyiz. Artık karşılarında bir tek demokratik ana muhalefet partisi var: HDP’dir. Yargıda, meydanda, Meclis’te her yerde HDP’yi rüyalarında görecekler.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.