Sosyal Medya

Coğrafyamız

Görmez: Şiddet cihat değildir

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sudan ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sudan Ä°rÅŸat ve Evkaf Bakanı El-Fatih Tac es-Sir'le bir araya geldi.

Görmez, Hartum'daki temasları çerçevesinde Ä°rÅŸat ve Evkaf Bakanlığını ziyaret etti. Burada yaptığı konuÅŸmada, bölgede yaÅŸanan sorunlara deÄŸinen Görmez, "Afrika'daki 200 yıllık sömürge düzeni Ä°slamı ortadan kaldıramadı. Ancak korkarım ki son dönemde Müslümanlar arasında ortaya çıkan yanlış düÅŸünceler, sömürgecilerin yaptıklarından daha fazla tahribata yol açabilme imkanına zemin hazırlayacaktır" dedi.

TEKFİR İYİ BİR ŞEY DEĞİL

Ä°slam tarihinde 4 zorlu dönem olduÄŸunu dile getiren Görmez, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

''Birinci zor dönem Hz. Osman'ın katledilmesiyle baÅŸlayan 'fitne' dönemiydi, ikinci zor dönem, 'MoÄŸol istilası ve Haçlı seferleri' evresiydi, üçüncüsü ise 'Sömürgecilik' dönemiydi. Bugün yaÅŸananlar ise ihtilafın derinleÅŸmesi, savaÅŸ ve ÅŸiddetin Müslümanların kendi aralarında gerçekleÅŸmesidir. Bugün BaÄŸdat'ta, Suriye'de, Yemen'de Afrika'nın belli merkezlerinde, Filistin'de dünyanın bir çok bölgesinde büyük musibetler yaÅŸanmaktadır. Müslümanların birbirlerini tekfir etmeleri, tekfir edilenlere karşı uyguladıkları ÅŸiddeti cihat olarak görmeleri kabul edilebilir bir durum deÄŸildir. Bu durum, batıdaki Ä°slamafobia'yı da derinleÅŸtirmektedir. Bu sorunları aÅŸmak için ilim adamlarına, dini müesseselere, üniversitelere çok büyük görevler düÅŸmektedir.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.