Sosyal Medya

Güncel

Suriye'de yine İranlı komutan öldü

Suriye’nin Dera kentinde son 3 gün içinde ikinci kez İranlı bir komutan öldü. İran Devrim Muhafızları komutanlarından Yarbay Muhammed Sahibkerem Erdekani’nin muhalifler tarafından öldürüldüğü açıklandı.



Yarı resmi Ehl-i Beyt Haber Ajansı'nın (ABNA) haberine göre, Devrim Muhafızları komutanlarından Yarbay Muhammed Sahibkerem Erdekani, Åžam'ın güneyindeki Dera kentinde çıkan çatışmalarda Suriyeli muhalif güçler tarafından öldürüldü.

Devrim Muhafızları "DireniÅŸ Bölgesi" Komutanı Yarbay Murteza Husrevani, yayımladığı taziye mesajında, dini lider Hamaney, Ä°ran halkı ve komutanın ailesine baÅŸsaÄŸlığı diledi.

Dera’da ikinci ölüm

Suriye’de Åžii kutsal mekanlarını korumakla görevlendirilen, Ä°ran Devrim Muhafızları'na baÄŸlı Fatimiyyun Tugayları Komutanı Ali Rıza Tevassuli de 3 gün önce, Dera kentindeki çatışmalarda hayatını kaybetmiÅŸti.

Ä°ran resmi haber ajansı Fars, Tevassuli ile birlikte, yardımcısı Rıza BahÅŸi ve yanlarındaki 5 Ä°ranlı askerin  Dera kentinde öldürüldüÄŸünü duyurmuÅŸtu.

Irak ve Suriye'deki askeri varlığını önceleri reddeden Ä°ran, IŞİD'in ilerlemesinin ardından ‘kutsal mekânları korumak, ülke ordularına ve gönüllü milislere askeri danışmanlık yapmak’ gerekçesiyle bu bölgelerde bulunduÄŸunu açıklamıştı.

Ä°ran yönetimi, Irak’ta mezhepçi ve ayrımcı politikalar yürüttüÄŸü gerekçesiyle ülkedeki farklı kesimler tarafından eleÅŸtirilen ve görevini Åžii siyasetçi Haydar Ä°badi’ye devreden eski baÅŸbakan Nuri Maliki’nin en büyük destekçisiydi.

Ä°ran Devrim Muhafızları'nın dış operasyon gücü Kudüs Gücü'nün başındaki isim General Kasım Süleymani'nin Irak topraklarındaki operasyonlara katıldığına dair fotoÄŸraflar Ä°ran basını tarafından yayınlanıyor.

Son olarak üst düzey bir Ä°ranlı komutan, Ä°srail’in Suriye’nin Kuneytra bölgesinde gerçekleÅŸtirdiÄŸi ve altı Hizbullah mensubunun öldürüldüÄŸü saldırıda yaÅŸamını yitirmiÅŸti.

Kaynak:Al Jazeera ve  AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.