Sosyal Medya

Coğrafyamız

Köpekli saldırıya soruşturma

Köpeklerini 16 yaşındaki Filistinli çocuğun üzerine salan İsrail askerleri hakkında soruşturma açıldı.



Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Ä°srail Ordu Sözcüsü Avichay Adrae, 16 yaşındaki Filistinli çocuÄŸa köpekli saldırı hakkında Genelkurmay BaÅŸkanı talimatı ile soruÅŸturma baÅŸlatıldığını duyurdu.

Açıklamada, "Olay ciddiyetle ele alınmaktadır. Bir daha böyle olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemler alınacaktır" denildi.

Aşırı milliyetçi Ä°srailli siyasetçi Michael Ben Ari’nin Facebook sayfasında paylaÅŸtığı Filistinli Hamza Ebu HaÅŸim’in (16)  iki asker köpeÄŸinin saldırısına uÄŸradığı görüntüler, büyük tepki toplamıştı.

Ben Ari'nin videonun altına "Askerler, küçük teröriste ders veriyor" yazdığı ancak tepkiler üzerine görüntüyü sildiÄŸi öne sürülmüÅŸtü.

Videoda gözaltına alınan Filistinli çocuÄŸun, tasmaları Ä°srailli askerlerin elinde olan ve üzerine saldırtılan köpeklerden birinin ısırması sonucu yardım istediÄŸi görülüyor.

Ayrıca videoda, köpeÄŸe Ä°branice olarak çocuÄŸu ısırması emrini veren askerlerin, "Åžimdi söyle bakalım korkak kim?" diye bağırdığı, bunun üzerine Filistinli çocuÄŸun aÄŸladığı görüntüler de yer alıyor.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.