Sosyal Medya

Güncel

Pervin Buldan'dan flaş açıklama!

HDP'li Pervin Buldan yaptığı açıklamada İç Güvenlik Paketi'nin değişeceğini söyledi.



HDP'li Pervin Buldan yaptığı açıklamada Ä°ç Güvenlik Paketi'nin deÄŸiÅŸeceÄŸini söyledi. Pervin Buldan, Karşı çıktığımız ilk 16 madde tekriri müzakere yöntemiyle deÄŸiÅŸecek" dedi.

"ORTAKLAÅžMA SAÄžLANDI"

HDP Grup BaÅŸkanvekili Pervin Buldan, Ä°ç Güvenlik Paketi'ne iliÅŸkin "AKP Grup BaÅŸkanvekilleri ve Ä°çiÅŸleri Bakanı ile yaptığımız görüÅŸmeler neticesinde geçen maddelerin tekrar ele alınması, tekriri müzakere yöntemiyle bir daha görüÅŸülmesi yönünde bir ortaklaÅŸma saÄŸlandı" dedi.

Buldan, seçim çalışmaları kapsamında partisinin yöneticileri ve milletvekili aday adaylarıyla esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Buldan, Ä°ç Güvenlik Paketi'nde genel kurulda kabul edilen bazı maddelerin deÄŸiÅŸtirilmesi için çalışma yaptıklarını anlattı.

Maddelerin tekriri müzakere yöntemiyle yeniden genel kurula getirileceÄŸini söyleyen Buldan, "Normalde AKP Grup BaÅŸkanvekilleri ve Ä°çiÅŸleri Bakanı ile yaptığımız görüÅŸmeler neticesinde geçen maddelerin tekrar ele alınması, tekriri müzakere yöntemiyle bir daha görüÅŸülmesi yönünde bir ortaklaÅŸma saÄŸlandı. Muhtemelen yapacağımız itirazlar sonucunda geçen maddeler yani ikinci bölüme kadar olan maddeler, genel kurulda tekrar gündeme gelecek ve itirazlarımız sonucunda tekrar deÄŸerlendirilerek oylamaya sunulacak" diye konuÅŸtu.

AK PARTÄ° OLUMLU YAKLAÅžTI

Buldan, tekrar gündeme gelen maddelerin oylanmasına geçilirken yeni önergeler vereceklerini belirtti.

Bu ÅŸekilde maddelerin deÄŸiÅŸtirileceÄŸini kaydeden Buldan, "Komisyondaki arkadaÅŸlarımız, bunun çalışmasını yapıyor. Muhtemelen yeni deÄŸiÅŸiklik önergeleriyle genel kurulda o maddeleri tekrar oylamaya sunacağız. Muhtemelen o geçen maddeler deÄŸiÅŸecek. Bizim karşı çıktığımız özellikle ilk 16 madde, birinci bölümdeki 16 madde tekrardan, tekriri müzakere yöntemiyle deÄŸiÅŸecek" ifadelerini kullandı.

Buldan, AK Parti'yle yapılan görüÅŸmelerde deÄŸiÅŸiklik teklifine olumlu yaklaşıldığını vurgulayarak, sözlerini ÅŸöyle tamamladı:

"Zaten AKP Grup BaÅŸkanvekili Mahir Ünal'ın da muhalefete bir çaÄŸrısı vardı bu yönde önerilere açık olduklarına iliÅŸkin. Biz de bu doÄŸrultuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerde de bu deÄŸiÅŸiklik gündeme gelebilir. Yine de biz genel kurulda, bu yasanın çıkmaması için tüm gayretimizle muhalefetimizi yürüteceÄŸiz. Asıl amacımız, bu yasanın genel kuruldan çıkmaması ÅŸeklinde fakat AKP bunu çok kabul etmiyor. O yüzden biraz maddeleri deÄŸiÅŸtirerek gündeme getirmeyi planlıyoruz."


KAYNAK: AA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.