Sosyal Medya

Güncel

İç Güvenlik Paketi'nde dört madde daha kabul edildi

Polis Akademisi Başkanı'nın 4 yıllık görev süresi sona ermeden önce de görevden alınabilmesine yönelik düzenlemeyi içeren 36. madde tasarıdan çıkarıldı, dört madde kabul edildi



TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda "Ä°ç Güvenlik Paketi" olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 4 maddesi daha kabul edildi, bir madde metinden çıkarıldı.

Kabul edilen maddelere göre, polis meslek yüksekokulları Ä°çiÅŸleri Bakanı'nın onayıyla polis meslek eÄŸitim merkezine dönüÅŸtürülebilecek. Buradaki personel, ayrıca bir iÅŸleme gerek olmaksızın polis meslek eÄŸitim merkezi kadro ve görev unvanlarına uygun kadrolara atanmış sayılacak.

Polis Amirleri EÄŸitimi Merkezi, enstitü ve polis meslek yüksekokullarında, ilk derece amirlik eÄŸitimi alanlarla lisansüstü veya ön lisans eÄŸitimi yapanlar 6 yıl mecburi hizmetle yükümlü olacak.

Polis Akademisi BaÅŸkanı'nın 4 yıllık görev süresi sona ermeden önce de görevden alınabilmesine yönelik düzenlemeyi içeren 36. madde, tasarıdan çıkarıldı.

TARTIÅžMA

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, önerge üzerinde yaptığı konuÅŸmada, polis okulunda okuyan binlerce öÄŸrencinin maÄŸdur edileceÄŸini savunarak, ÅŸunları söyledi:

"Dün hepinizin kapılarına gidip, bugün hain dediÄŸiniz Fethullah Hoca'nın dizinin dibinde durduÄŸunuzu kendi kendinize sorun. Hepiniz koÅŸa koÅŸa gidiyordunuz, kurbanlarınızı veriyordunuz, çocuklarınız onların okullarında okutuyordunuz. Paralel yapıyla, yanlış yapan kimse gelin beraber mücadele edelim. Kimin baÄŸlantısı varsa, kim iliÅŸki kurmuÅŸsa… BaÅŸta, o zaman CumhurbaÅŸkanı'nın CumhurbaÅŸkanlığından istifa etmesi lazım. Bu çocukları yerlerinden yurtlarından ediyorsanız, CumhurbaÅŸkanı'nı, BaÅŸbakanı, bakanları da yerlerinden etmeniz lazım."

CHP Gaziantep Milletvekili Ali SerindaÄŸ, polis okullarından sonra sıranın askeri okullara geleceÄŸini öne sürerek, "Gizli ajandanız budur. Jandarmayı da parti jandarmasına dönüÅŸtürmek istiyorsunuz" dedi.  

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin TürkoÄŸlu, düzenlemenin anayasaya aykırı olduÄŸunu komisyonda dile getirdiklerinde kimsenin kendilerine yardımcı olmadığını belirterek, "HDP Komisyon çalışmalarında neredeyse hiç bulunmadı. HDP'ye üye arkadaÅŸlar, komisyona hiç katkıda bulunmadı. CHP'li üyeler de biz söyledikten sonra katkıda bulunmaya çalıştı. Anayasaya aykırılıkla ilgili konularda fikirlerini neredeyse beyan etmediler. MHP, tasarı konusunda ilk günden beri aynı yerde duruyor" diye konuÅŸtu. 

TürkoÄŸlu'nun sözlerine, CHP ve HDP grup baÅŸkanvekilleri tepki gösterdi.

HDP Grup BaÅŸkanvekili Ä°dris Baluken, AK Parti sıralarını göstererek, ÅŸunları kaydetti:

"En çok AK Parti'li vekillere burada zulmediyorsunuz. ÇoÄŸu, arka sıralarda boynu düÅŸmüÅŸ bir ÅŸekilde uyuyakalmış. Sürekli uyanıp tekrar uyumak zorunda kalıyorlar. Biz başından beri tasarıya karşı duruÅŸumuzu çok net bir ÅŸekilde ortaya koyuyoruz. MHP çuvaldızı kendisine batırmalı. Tasarının komisyona geri gönderilmesiyle ilgili bir mücadele ortaya koyarken, hem kendileri hem de CHP temsilcileri DoÄŸan Kubat ile arka odada maddeler üzerine uzlaÅŸma arıyorlardı ve birkaç maddede de bu ÅŸekilde onay verdiklerini biliyoruz. Zaten Sayın Kubat hem tatlı diliyle hem yumuÅŸak baÅŸlılığıyla adeta bir diazem etkisi görüyor."

CHP Grup BaÅŸkanvekili Levent Gök, sataÅŸma gerekçesiyle yaptığı konuÅŸmada, "Biz gerek MHP'nin gerekse HDP'nin toplamından daha fazla muhalefet gerekçesini yazdık. Hodri meydan" dedi.  

MHP Grup BaÅŸkanvekili Yusuf HalaçoÄŸlu, sataÅŸma gerekçesiyle söz alarak, "BaÅŸbakan ne dediÄŸini bilmeyen bir insan. BaÅŸbakan tarafından en fazla suçlanan partiyiz. Siz kendinize bakın. BaÅŸbakan kamuoyu algısı oluÅŸturarak buradan oy toplamaya çalışıyor" yorumunda bulundu.

AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Ahmet Aydın, muhalefetin eleÅŸtirilerine cevap verirken, "Bir kere daha gördük ki Türkiye'de kronik muhalefet yetmezliÄŸi var. Siz bu muhalefeti yaptığınız sürece bu hareket 2023'ü de 2053'ü de 2071'i de görür. Milletin emeÄŸini, zamanını, parasını boÅŸa harcayarak sözde sataÅŸmalar yapıyor. Millet adına ne yapıyorsunuz, hangi projeniz, öneriniz, öngörünüz  var? Bu muhalefet anlayışı artık eski Türkiye'de kalmalı. Yeni Türkiye'nin yeni muhalefet anlayışına ihtiyacı var" diye konuÅŸtu.

CHP Grup BaÅŸkanvekili Levent Gök de sataÅŸma gerekçesiyle söz alarak, ÅŸunları ifade etti:

"Biz çalmayan, çırpmayan bir iktidar vadediyoruz. Yolsuzlukların arkasında durmayan iktidar vadediyoruz. Sizler gibi ayakkabı kutularında paraları saklayanları aklayan deÄŸil, hesap soran iktidar vadediyoruz. Milletin parasını çar çur ettiniz, CHP iktidarında bunun hesabını soracak. Türkiye demokrasiyle, insan haklarıyla yönetilecek, daha ne istiyorsunuz? CHP, kaçak sarayın hesabını soracak, CumhurbaÅŸkanı'na görevlerini hatırlatacak, hukukun üstünlüÄŸünü kuracak, kadına ÅŸiddeti önleyecek. Türkiye'de kurulacak halk iktidarında hepiniz sanık olacaksınız." 

TBMM BaÅŸkanvekili Güldal Mumcu, muhalefet ile AK Parti milletvekilleri arasında tartışmanın sürmesi üzerine, "Bu koÅŸullar altında yönetebileceÄŸimi sanmıyorum" diyerek birleÅŸime bir saat ara verdi.

Yarım saat sonra birleÅŸimi açan Mumcu, 38. maddenin kabul edilmesinin ardından yeniden ara verdi. Mumcu, aranın ardından hükümet ve komisyonun yerini almaması üzerine, birleÅŸimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.