Sosyal Medya

Güncel

Böcek davasında üçüncü celse başladı

Böcek davasının üçüncü celsesi, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın baÅŸbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kiÅŸinin yargılandığı davanın üçüncü celsesi, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde baÅŸladı.
 
Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruÅŸmaya, sanıklardan eski BaÅŸbakanlık Koruma Dairesi BaÅŸkanı Mehmet Yüksel, eski BaÅŸbakanlık Koruma Dairesi Åžube Müdürü Zeki Bulut, suç tarihinde BaÅŸbakanlık Koruma Dairesi BaÅŸkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro AmirliÄŸinde polis memuru olan Seyit Saydam, o tarihlerde BaÅŸbakanlık Koruma Dairesi BaÅŸkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro AmirliÄŸinde Komiser Yardımcısı olan Ä°brahim Sarı, eski TÜBÄ°TAK BaÅŸkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın da aralarında bulunduÄŸu 6 sanık ile avukatları katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakanlığın avukatları da duruşmada hazır bulundu.
 
Mahkeme, sanıklardan Ali ÖzdoÄŸan, Sedat Zavar, Serhat Demir, Enes ÇiÄŸci ve Ä°lker Usta hakkında, "üzerilerine atılı suçların niteliÄŸi, kuvvetli suç ÅŸüphesinin varlığı ve CMK'nın tutuklamaya iliÅŸkin 100. maddesinin 2. fıkrasındaki nedenler hususunda somut olguların bulunması göz önüne alınarak", oy çokluÄŸuyla yakalama kararı vermiÅŸ, Zavar ve Usta geçtiÄŸimiz günlerde Romanya'da yakalanmıştı.
 
Ä°ddianamede, ErdoÄŸan'ın BaÅŸbakanlığı döneminde Resmi Konutu'nun 24 Kasım 2011- 29 Aralık 2011, Keçiören'deki ikametgahındaki çalışma ofisinin ise 25 Kasım 2011- 29 Aralık 2011 tarihleri arasında dinlendiÄŸi belirtiliyor ve dinleme cihazlarının, 2011'de BaÅŸbakanlığın onayı ile MÄ°T ekibinin ErdoÄŸan'ın Keçiören'deki ikametgahı, AK Parti Genel Merkezi, BaÅŸbakanlık Merkez Bina ve BaÅŸbakanlık Resmi Konut'taki çalışma ofislerinde, gizli dinleme ve gözetleme sistemlerine karşı teknik arama çalışmaları sırasında, çoklu prizler içine yerleÅŸtirilmiÅŸ olarak bulunduÄŸu kaydediliyor.
 
Sanıklardan 6'sı "BaÅŸbakan'ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, kamu görevlisinin özel hayatın gizliliÄŸini ihlal, kiÅŸiler arasındaki konuÅŸmaları kaydetmek" suçları yöneltiliyor ve 21'er yıldan 36 yıl 6'ÅŸar aya kadar mahkumiyetleri isteniyor.
 
Sanıklardan 7'sinin ise aynı suçların iÅŸlenmesine yardım ettikleri savunuluyor.
 
(AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.