Sosyal Medya

Dünya

'Akşam sokağa çıkan kız öldürülmeyi hak ediyor'

Hindistan'da kız öğrenci hareket halindeki bir otobüste toplu tecavüze uğradıktan sonra iç organlarındaki korkunç yaralar nedeniyle öldü.



Büyük tepki uyandıran olayın faillerinden biri ise, "akÅŸam sokaÄŸa çıkan bir kızın öldürülmeyi hak ettiÄŸini"söylüyor. Leslie Udwin iki yıl boyunca bu tecavüzcülerle görüÅŸtü.

Tecavüzün korkunç ayrıntılarını duyduÄŸum için, mülakatlara giderken aklını kaçırmış canavarlar, psikopatlar göreceÄŸimi sandım. Ama gerçek çok daha tüyler ürperticiydi. Bunlar, sıradan, normal görünümlü ve dikkat çekmeyecek adamlardı.

16 Aralık 2012'de, 23 yaşındaki genç kız, erkek arkadaşıyla beraber sinemaya gitmiÅŸti. AkÅŸam 8.30'da, dönmek için servis dışı bir otobüse bindiler. Otobüste biri yaÅŸça küçük altı adam vardı. Adamlar, genç kızın arkadaşını dövdüler. Kıza tecavüz ettikten sonra demir bir aletle saldırdılar.

DaraÄŸacı sırasındaki otobüs ÅŸoförü MukeÅŸ Singh, bana olayı tüm ayrıntılarıyla anlattı. Savcılar, araçtakilerin otobüsü sırayla kullanarak, kadına tecavüz ettiklerini söylerken, Singh kendisinin sürekli direksiyon başında olduÄŸunu belirtiyor.

Singh, diÄŸer sanıklardan üçü ile birlikte idam cezasına temyiz baÅŸvurusunda bulundu. 16 saat süren mülakatımızda hiçbir piÅŸmanlık belirtisi göstermedi ve sürekli, "herkesin yaptığı bir iÅŸ için niye bu kadar fırtına koparıldığını anlamadığını" söyledi.

'SUÇ KADINDA'

"Ä°yi bir kız, akÅŸam 9.00'da ortalıkta dolaÅŸmaz. Tecavüz olaylarında kadınların sorumluluÄŸu erkeklerden çok daha fazla" diyen Singh, ÅŸöyle devam etti:

"Kızların iÅŸi, ev iÅŸiyle uÄŸraÅŸmak. Geceleri diskolara-barlara gidip, yanlış kıyafetlerle yanlış iÅŸler yapmak deÄŸil. Ä°nsanların onlara derslerini öÄŸretmeye hakkı var."

Kadınların tecavüze uÄŸrarken seslerini çıkarmamaları ve mücadele etmemeleri gerektiÄŸini öne süren Singh, "Böyle olsaydı, iÅŸi bitince onu bırakır, sadece yanındaki erkeÄŸe vururlardı" dedi. (BBC)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.