Sosyal Medya

Güncel

Kan ve gözyaşı değil barış ve bolluk akacak

Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın “Kandil eteklerinde petrol arayacağız” sözü ekonomi ve siyaset çevrelerinden geniş yankı buldu. Yetkililer, teröre giden kaynakların halk için kullanılacağını, bölgedeki petrol yataklarının da Türkiye ekonomisine canlılık vereceğini, Kandil’den bereket yağacağını söylediler



Yıllardır süren Kandil merkezli terör belasında 350 milyar dolar kaybeden Türkiye, Çözüm Süreci’yle birlikte gelen barış ortamında Kandil’de petrol araması yapacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın “Türkiye, Kandil dağı eteklerinde petrol arayacak” açıklaması, “Artık Kandil’den kan ve gözyaşı deÄŸil, bereket akacak” yorumlarını beraberinde getirdi.

ÜLKE KAZANACAK

Ortada havaya savrulan 350 milyar dolarının olduÄŸunu belirten AK Parti Konya Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonu BaÅŸkanvekili Hüseyin Üzülmez, “Henüz çözüm sürecinin başındayız ve bu ÅŸekilde somut, baÅŸarılı adımlar atılıyor. Åžunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, sürecin baÅŸarıya ulaÅŸması ciddi bir ekonomik getiri saÄŸlayacak. Zaten ÅŸuan Kuzey Irak ile petrol aramaları konusunda yürütülen bir takım çalışmalar var. Süreç ile bölgeye barış ve huzurun gelmesi demek buraya yatırımların, yatırımcıların gelmesi demek” dedi.

 BARIÅž ORTAMI

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma Ä°çten de, “Aslında Kandil çok büyük bir bölge ve bu bölge maden yatakları konusunda çok zengin. Ama biz bu zenginlikten istediÄŸimiz verimi elde edebilmiÅŸ deÄŸiliz. Teknik araÅŸtırmalar yeterince yapılmış deÄŸil. Özel yatırımcıların bugüne kadar oluÅŸturduÄŸu olumsuz algıdan dolayı buraya yatırım yapmadığını da görüyoruz. ‘Silahların bırakılması’ yönündeki çaÄŸrı barışı getirecek ve beraberinde DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi’ndeki bütün maden yatakları, petrol yataklarının kullanılması için bir fırsat doÄŸuracak” diye konuÅŸtu.

BÖLGE ÅžAHLANACAK

Barış ve huzur ortamının bölgenin ÅŸahlanması anlamına geldiÄŸini belirten Cuma Ä°çten, “Ciddi kaynakların üzerinde oturuyoruz. Bu bölge artık ülkemize ekonomik girdi saÄŸlayan bir bölgemiz olacaktır. Bunun içinde özel yatırımcılar bu bölgelere gelmeli. Bununla bölge halkına da istihdam saÄŸlanmış olacaktır. Bölgede terörün olmasını isteyenler, teröre destek olanlar bu bölgedeki cevheri fark eden ve bunun kullanılmasını istemeyenlerdir. Kandil’den terör deÄŸil, bereket yaÄŸacak” ifadelerini kullandı. 

PETROL DENÄ°ZÄ°

Çözüm sürecinin baÅŸarıya ulaÅŸmasıyla bölgenin yeraltı ve yer üstü kaynaklarının etkin ÅŸekilde kullanılmaya baÅŸlayacağını belirten Enerji Bir-Sen Genel BaÅŸkanı Hacı Bayram Tonbul da, “Barış ve güvenin olduÄŸu bu bölgeye yatırımcı koÅŸa koÅŸa gider. Åžu da unutulmamalı bu topraklar çok zengin topraklar. Bundan dolayı olumlu giden ve tamamlandığında da ülkemize çok büyük katkılar saÄŸlayacak olan barış ve huzur sürecini baltalamak isteyenler mutlaka olacaktır. Yıllardan bu yana bu bölgedeki örgütleri çok sayıda uluslararası ÅŸer güçler destekledi. Peki neden destekledi? Buradaki petrol yataklarının, yeraltı kaynaklarının kullanılmasını istemiyorlar. Çünkü büyüyen bir Türkiye ortaya çıkacak. Buradaki kaynaklar kullanılırsa dışa bağımlılık azalacak, ekonomimiz güçlenecek” dedi.

Yeni Akit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.