Sosyal Medya

Güncel

İç Güvenlik Paketi'nde gözden geçirme sinyali

Ak Parti kurmayları, yoğun eleştirilere neden olan İç Güvenlik Paketi konusunda yeniden görüşmeye açık olduklarını duyurdu



Çözüm Süreci’nde PKK’yı silah bırakma aÅŸamasına götürebilecek çaÄŸrının ardından Ä°ç Güvenlik Paketi’nde kavgaya neden olan bazı maddelerle ilgili ‘tekrir-i müzakere (yeniden görüÅŸme)’ hazırlığı baÅŸlatıldı.

HDP Grup BaÅŸkanvekili Ä°dris Baluken ile partinin hukukçu kurmayları, dün yeniden görüÅŸülmesini istedikleri maddeler üzerinde deÄŸiÅŸiklik önergeleri hazırladılar. Tasarının Genel Kurul’da kabul edilen ilk 2 bölümü hakkındaki önergeler, iktidar yönetimince deÄŸerlendirildikten sonra yine Genel Kurul’da ‘tekrir-i müzakere’ gündeme gelecek. HDP yöneticileri, CHP ve MHP yönetiminin tasarının tümden komisyona geri çekilmesini talep ettiÄŸini, kendilerinin ise Genel Kurul’da deÄŸiÅŸiklik yapılmasına sıcak baktıklarını vurguladılar.

Ak Parti Grup BaÅŸkanvekili Mahir Ünal da, “Hem MHP, hem CHP, hem HDP’nin çekinceleri varsa maddeler üzerinde somut bir ÅŸekilde oturup konuÅŸmaya açığız. Tekrir-i müzakere dahil olmak üzere bunları düzeltiriz. Ä°tirazları varsa çaÄŸrılarımız son derece açık. Önerilerini getirirler, biz de bu önerileri beraberce müzakere ederiz. Belli bir mutabakat oluÅŸtururuz ve yasalaÅŸtırırız” dedi.

ELÄ°TAÅž: MUHALEFET TERÖRÄ°ZE ETTÄ°

AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Mustafa ElitaÅŸ da, tasarının komisyona geri çekilmesinin söz konusu olmadığını vurgulayarak ÅŸöyle konuÅŸtu: “Sabırla ve metanetle Ä°ç Güvenlik Paketi’ni sonuna
kadar geçirmeye kararlıyız. HDP, diÄŸer partileri hipnotize etti. TBMM’de ÅŸiddet ve terörizm hâkim olmaya baÅŸladı. Meclis baÅŸkanvekillerine aşırı saldırı var. Ahlaka sığmayan, insanlıkla baÄŸdaÅŸmayan çok ciddi, sert psikolojik saldırılarla karşı karşıya kaldılar ve hiç görmediÄŸimiz, duymadığımız bir ÅŸekilde Meclis baÅŸkanvekillerine ÅŸiddet uygulamaya baÅŸladılar. Terörize edilmiÅŸ grupların Meclis baÅŸkanvekillerini engellemeye çalıştıkları, Ä°çtüzüÄŸün rafa kaldırıldığı bir durum uygulanıyor. Bu, HDP’nin söylemleri ile deÄŸiÅŸecek bir iÅŸ deÄŸil. YumuÅŸama tarzı gösterirlerse memnuniyet duyarız. Genel Kurul’da 33 maddeyi bitirdik. Genel Kurul’da kabul edilen 33 maddenin komisyona geri çekilmesi mümkün deÄŸil.”      

5 NÄ°SAN’A KADAR GECE GÜNDÜZ

AK Parti, dün kabul edilen önergeyle Meclis’in seçime kadarki çalışma takvimini belirledi. Genel Kurul, 23 Mart’a kadar hafta sonları hariç saat 24.00’e kadar çalışacak. 23 Mart-5 Nisan arasında da hafta sonları da dahil çalışmalar, kesintisiz devam edecek.

Kaynak: Ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.