Sosyal Medya

Güncel

Mavi Marmara Samsun ve Çanakkale yolunda

Gazze'de yaşanan insanlık dışı ambargoyu delmek için yola çıkan ve uluslar arası sularda baskına uğrayan Mavi Marmara gemisi tüm dünyada insanlık vicdanının sembollerinden birisi hale geldi.



Mavi Marmara gemisi üstlendiÄŸi bu misyon gereÄŸi ÅŸimdi yeni limanlara yelken açmaya hazırlanıyor.

Mavi Marmara gemisi ilk olarak hem yüklendiÄŸi misyonu anlatmak için hem de mazlum coÄŸraflarda yaÅŸanan sıkıntılar hakkında duyarlılık geliÅŸtirmek için Samsun Canik Belediyesi ve Ä°HH’nın ortak çalışması ile Samsun ve sonrasında Çanakkale zaferinin 100. yılı anmaları için Çanakkale'ye hareket edecek.

5 Mart PerÅŸembe günü Ä°stanbul’dan hareket edecek olan Mavi Marmara gemisi 7 Mart günü Samsun’a ulaÅŸacak. Mavi Marmara içerisinde oluÅŸturulan ve mazlum coÄŸrafyalardaki sıkıntıları anlatan sergi 10 gün boyunca Samsunluların ziyaretine açık olacak.

MAVÄ° MARMARA ÇANAKKALE ZAFERÄ°NÄ°N 100. YILINDA ÇANAKKALE YOLUNDA

10 gün boyunca Samsun halkının ziyaretine açık olacak gemi 17 Mart tarihinde Samsunport’dan Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında bir milletin var olma mücadelesi olan Çanakkale savaşının ruhunun daha iyi anlaşılması için yolcularıyla birlikte Çanakkale’ye hareket edecek.
Samsundan Çanakkale’ye hareket edecek gemiye üniversite ve orta öÄŸretim öÄŸrencileri, akademisyenler, STK temsilcileri ile farklı coÄŸrafyalardan Samsun’a gelen yabancı üniversite öÄŸrencileri binecek.

Yolculuk sırasında gemi içerisinde fotoÄŸraf sergisi, belgesel film gösterimleri ve panel ile konferanslar gerçekleÅŸtirilecek. Samsun Canik Belediyesi’nin üstlendiÄŸi bu proje ile özellikle gençlere, hem Mavi Marmara ve mazlum coÄŸrafyalarda yaÅŸananlar anlatılacak hem de Çanakkale ruhunu yaÅŸamaları saÄŸlanacak. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.