Sosyal Medya

Ekonomi

Merkez Bankası'ndan dolara müdahale

Merkez Bankası günlük döviz satım ihalesinde tutarı 50 milyon dolar olarak belirledi.



Faiz tartışmalarına paralel hareketli günler geçiren dolar geçen hafta 2.5270 ile tarihi zirveyi görmüÅŸtü. Dolar bugün ise 2.5060’ı gördü. Dolar gün içinde en yüksek 2.5230’a kadar çıktı. Åžu an dolar 2.50 seviyelerinden iÅŸlem görüyor. Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileÅŸik faizi ise haftanın ilk iÅŸlem gününde yüzde 9,02'ye çıkarak yaklaşık 4 ayın en yüksek seviyesini gördü. Merkez Bankası günlük döviz satım ihalesinde tutarı 50 milyon dolar olarak belirledi.

GEÇEN HAFTA SÄ°NYALÄ° VERMÄ°ÅžTÄ°

Merkez Bankası cuma günü yaptığı açıklamada 40 milyon doların üzerinde günlük döviz satabileceÄŸini açıklamıştı. BaÅŸçı'nın Cuma günü görevinin başında olduÄŸunu açıklaması ve ardından döviz satım ihale tutarlarında deÄŸiÅŸiklik yapan bir adım atması, tarihi zirveyi gören dolar/TL'nin yönünü sınırlı da olsa aÅŸağı çevirmesini saÄŸlamıştı.

Dolar/TL geçen hafta bu endiÅŸelerle 2.5275 seviyesini test etmiÅŸ ancak TCMB adımları ve açıklamalarıyla yönünü çevirmiÅŸti. Dolar/TL bugün ise güne TSÄ° 0852'de 2.5114/2.5148 ile Cuma akÅŸamı kapanış seviyelerine yakın baÅŸladı.

ERDOÄžAN ÇAÄžIRIP KONUÅžACAK

Suudi Arabistan'a giderken uçakta gazetecilerin gündeme iliÅŸkin sorularını yanıtlayan CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, faiz politikası nedeniyle eleÅŸtirdiÄŸi BaÅŸçı'nın kendisiyle görüÅŸme talebi olduÄŸunu belirterek, BaÅŸçı'yı çağırıp konuÅŸacağını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.