Sosyal Medya

Güncel

Taner Yıldız meslekten men edildi

Enerji Bakanı Yıldız, üyesi olduğu Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından mühendislik mesleğinden altı ay süreyle men edildi. Gerekçesi, Soma faciası sonrası yaptığı açıklamalar.



Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın mühendislik ünvanı, baÄŸlı bulunduÄŸu Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara ÅŸubesi tarafından askıya alındı, Yıldız mühendislik faaliyetleri yapmaktan 6 ay boyunca men edildi. Åžubenin birkaç hafta önce aldığı kararın ardından EMO’dan da karar çıktı.

EMO’nun 20 Åžubat’ta aldığı kararın gerekçesi ÅŸöyle:

“Soma’daki maden ocağının açılışında bütün güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi. Kazadan sonra olayın trafo patlamasından kaynaklandığını söyleyerek kamuoyunu yanıltıcı yönlendirme yapması, açıkça mesleki sorumluluk doÄŸuracak nitelikte bulundu.”

Bir meslek örgütü olarak meslekten men yetkisi olan Oda’nın kararı Türk Mühendis ve Mimar Odaları BirliÄŸi’ne (TMMOB) gönderildi. Karar, TMMOB Yüksek Onur Kurulu’nda onaylandı.

Kurul onayının gerekçesinde ise “Mesleki bilgi ve deneyimi yerinde kullanmayarak sonuçları itibariyle topluma ve çevreye olumsuz etkiler yaratması; mesleÄŸi, meslektaÅŸlarını ve meslek odasını kamuoyu nezdinde küçük düÅŸürmesi” olarak belirtildi.

Al Jazeera'ye bilgi veren TMMOB yetkilileri; kararın birkaç gün önce Bakan Yıldız’a gönderildiÄŸini, tebligatın bu hafta içinde kendisine ulaÅŸmasını beklediklerini belirtti.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.