Sosyal Medya

Dünya

İsrail ordusu harekete geçti

İsrail ordusunun, Batı Şeria'da çok sayıda askerin katılımıyla iki günlük askeri tatbikat başlattığı bildirildi.



Ä°srail ordu sözcülüÄŸünden ismini vermek istemeyen bir yetkili, AA muhabirine, bugün baÅŸlayan ve yarın akÅŸama kadar sürecek tatbikat için 3 bin askerin birliklerine çaÄŸrıldığını, telefonla aranan 10 bin askere de teyakkuz halinde olmalarının istendiÄŸini söyledi.
Kaç askerin tatbikata katıldığına dair rakam vermekten kaçınan yetkili, "tatbikatın her iki yılda bir yapılan rutin uygulama" olduÄŸunu savundu.

ASIL HEDEF BATI ÅžERÄ°A!

Öte yandan, Ä°srail'de yayın yapan Haaretz gazetesinde, ordudan üst düzey bir yetkiliye dayandırılarak verilen haberde, tatbikatın resmi amacı baÅŸka olsa da asıl hedefin, Batı Åžeria'da çıkabilecek çatışma ortamına karşı ordunun en geç mart sonuna kadar hazır hale gelmesi olduÄŸu öne sürüldü.

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek, Ä°srail yönetiminin iÅŸgal politikası çerçevesinde, Batı Åžeria ve DoÄŸu Kudüs'e yerleÅŸtirilen Yahudi yerleÅŸimcilerin silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel tacizi, yerel halk ile yerleÅŸimciler arasında sürtüÅŸmelere neden oluyor.

FÄ°LÄ°STÄ°N YÖNETÄ°MÄ° FÄ°NANSAL SIKINTIDA

Filistin Yönetimi, Ä°srail'in vergi ödemesini kesmesi nedeniyle son aylarda çalışanlarının maaşını ödemekte zorlanıyor.
Filistin'in, ayda yaklaşık 175 milyon dolara ulaÅŸan ithalat ve ihracattan elde ettiÄŸi gelirin vergisine Ä°srail tarafından önce el konuluyor, ardından Ramallah'taki Filistin hükümetine teslim ediliyor. Filistin yönetimi, bu gelirlerle 175 bin memurun maaşını ödüyor.

Kaynak : AA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.