Sosyal Medya

Güncel

Altan Tan: Kürtler ve PKK kararını vermeli

HDP Diyarbakır Milletvekili Tan, "Kürtler ve PKK, İran ve Suriye ile birlikte mi yoksa ABD ve batıyla birlikte mi hareket edecek, bunun kararını vermek zorundalar" dedi.



HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Kürtler ve PKK, Ä°ran ve Suriye ile birlikte mi yoksa ABD ve batıyla birlikte mi hareket edecek, bunun kararını vermek zorundalar" dedi.

Diyarbakır'da, Cahit Sıtkı Tarancı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "Nasıl bir OrtadoÄŸu, nasıl bir Türkiye ve nasıl bir Kürt çözümü" konferansında moderatörlük yapan Tan, "Arap Baharı" genelinde OrtadoÄŸu'da yaÅŸanan geliÅŸmelere deÄŸinerek, bölgedeki ülkelerin komÅŸularıyla iliÅŸkilerinde genel bir sorun olduÄŸunu söyledi.

OrtadoÄŸu'nun yeniden ÅŸekillendiÄŸini ve Kürtlerin de artık masada bir sandalye bulabildiÄŸini ifade eden Tan, "Kürtler ve PKK, Ä°ran ve Suriye ile birlikte mi yoksa ABD ve batıyla birlikte mi hareket edecek, bunun kararını vermek zorundalar. Bana göre en doÄŸru çözüm coÄŸrafi eyalet sistemidir. Önce demokratik yeni Türkiye'yi inÅŸa etmek gerekir" diye konuÅŸtu.

Konferansın konuÅŸmacılarından CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet BekaroÄŸlu da ulus devletin miadının dolduÄŸunu, tekçiliÄŸin bu coÄŸrafyada huzur, refah ve mutluluk getirmediÄŸini ifade etti.

Konferansa gazeteci Ali Bulaç ve Mehmet Altan da konuÅŸmacı olarak katıldı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.