Sosyal Medya

Dünya

AB, silah bırakma çağrısından memnun

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, PKK'ya yönelik silah bırakma çağrısını memnuniyetle karşılandığı ifade edildi



Avrupa BirliÄŸi (AB), BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan ve Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala'nın, HDP grup baÅŸkanvekilleri Pervin Buldan, Ä°dris Baluken, HDP Ä°stanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Dolmabahçe'deki BaÅŸbakanlık Ofisi'nde bir araya gelmesi sonrası yapılan ortak açıklamayı memnuniyetle karşıladı.

AB DışiÅŸleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, " AB bugün hükümet ve HDP'nin ortak basın toplantısında Abdullah Öcalan'ın PKK'yasilah bırakma kararı için baharda olaÄŸanüstü kongre düzenleme çaÄŸrısı yaptığının açıklanmasını memnuniyetle karşılıyor" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada "BaÅŸbakan Yardımcısı AkdoÄŸan'ın da belirttiÄŸi gibi bu çözüm sürecinde olumlu bir ileri adımdır. Umarız tüm taraflar fırsatı demokratikleÅŸme ve barışma yönünde kararlı ilerleme saÄŸlamak için kullanır. AB her zaman yaptığı gibi bu sürece en güçlü siyasi destek vermektedir ve katılım öncesi fonlar dahil uygulamalı yardıma hazır olduÄŸunu tekrarlar" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.