Sosyal Medya

Dünya

İngiltere'de ilk PEGIDA yürüyüşü protesto edildi

İngiltere'de ilk PEGIDA yürüyüşü gerçekleştirldi fakat katılım beklenenin altına kaldı. Eş zamanlı düzenlenen karşıt gösteriye ise yaklaşık 2 bin kişi katıldı ve PEGIDA'yı protesto etti.



"Avrupa'nın Ä°slamlaÅŸmasına karşı çıkan, göçmen ve Ä°slam karşıtı" PEGIDA adlı grubun Ä°ngiltere'de düzenlediÄŸi ilk yürüyüÅŸe katılım beklenenin altında kalırken, yaklaşık 2 bin kiÅŸinin katıldığı karşıt gösteriyle PEGIDA protesto edildi.

Almanya'daki PEGIDA grubunun Ä°ngiltere ÅŸubesi tarafından ülkenin kuzeydoÄŸusundaki Newcastle ÅŸehrinde yapılan yürüyüÅŸe, yaklaşık 400 kiÅŸi katıldı. Katılımın beklenenden düÅŸük olduÄŸu ve genel olarak olaysız geçen yürüyüÅŸte PEGIDA taraftarları arasında kimi zaman yaÅŸanan itiÅŸmelerden dolayı polis beÅŸ kiÅŸiyi gözaltına aldı.

PEGIDA yürüyüÅŸüyle eÅŸ zamanlı olarak ÅŸehrin Newgate sokağında ise çok sayıda kiÅŸi toplandı ve PEGIDA'ya tepki gösterdi. Yaklaşık 2 bin kiÅŸi "PEGIDA'yı durdur. Ä°slamofobiye ve Irkçılığa hayır", "Newcastle ırkçılığa, faÅŸizme ve islamofobiye karşı birlik içinde", "Daha fazla empati, daha az nefret" yazılı pankartlar taşıdı. Göstericiler sık sık "FaÅŸizme hayır" sloganları attı. Karşıt eyleme Newcastle United takımı taraftarları da destek verdi.

Ä°ki grup arasında çatışmanın yaÅŸanmadığı yürüyüÅŸler sırasında Northumbria Polisi yoÄŸun güvelik önlemleri aldı.

"PEGIDA Ä°ngiltere"nin Facebook sayfasının 17 binden fazla takipçisi bulunuyor. Sayfadan duyurulan yürüyüÅŸe yaklaşık 800 PEGIDA sempatizanı katılacağını bildirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.