Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak ordusu geniş çaplı operasyona hazırlanıyor

Irak ordusunun IŞİD'e karşı geniş çaplı bir operasyona hazırlandığı belirtiliyor



Irak ordusu, IŞİD'e karşı geniÅŸ çaplı operasyonlara hazırlanıyor. Savunma Bakanı el-Ubeydi, hazırlıkları yerinde görmek için Selahaddin iline baÄŸlı Taci bölgesindeki askeri birlikleri ziyaret etti.

Alınan bilgilere göre Iraklı Bakan Ubeydi, IŞİD'e karşı savaÅŸmak için konuÅŸlandırılan Taci'deki askeri birlikleri denetledi. Ubeydi, burada komutanlarla toplantı yaparak, operasyon hazırlıkları ve sıkıntılı bölgelerdeki güvenlik durumuna iliÅŸkin bilgi aldı. Ubeydi ve komutanların, harita üzerinde çalışmaları dikkati çekti. Selahaddin ve çevresindeki IŞİD yönelik baÅŸlatılması beklenen operasyon hazırlıklarını da inceleyen Ubeydi, komutanlarla harekat sırasında kullanılacak askeri mühimmat ve diÄŸer ihtiyaçları konuÅŸtu.

Irak ordusu ve Åžii milislerden oluÅŸan Halk Toplulukları'nın, uzun süredir IŞİD'in elinde bulunan Selahaddin ilini kurtarmak için operasyon hazırlığında olduÄŸu biliniyor. Savunma Bakanı Ubeydi, daha önceki açıklamalarında, kentin ne zaman kurtarılacağına iliÅŸkin tarih vermekten kaçınmıştı.

BaÄŸdat'ın kuzeyindeki Selahaddin iline baÄŸlı Taci bölgesinde Sünni MeÅŸahide, Duleym, Zobe, Cubur, Akidat, Beni Temim ve Kaysiyyun aÅŸiret mensupları yaşıyor. Taci, ABD'nin 2003'teki iÅŸgalinden sonra en çok Amerikan savaÅŸ uçağının düÅŸürüldüÄŸü bölge olarak biliniyor. BM'nin 2003 yılı verilerine göre bölgenin nüfusu 300 bin civarında. Taci Askeri Üssü'nün bulunduÄŸu bölge, eskiden tank yapımında kullanılan malzemelerin üretildiÄŸi en büyük askeri fabrikaya sahipti.

Irak'ta IŞİD'in 10 Haziran'da Musul'u ardından diÄŸer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle baÅŸlayan çatışmalar devam ediyor. Åžii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla PeÅŸmerge güçleri, IŞİD'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.