Polis, protestocuların tören öncesi kongre merkezinin önünde sırt çantasını yere atıp konuÅŸan T.Ç.'nin arkadaÅŸları olabileceÄŸini söylediler. YaÅŸanan bu geliÅŸmelerden sonra konuÅŸmak için salonda sahneye çıkan Ahmedinejad'ın çevresindeki güvenlik önlemleri arttırıldı.

Öncesinde de eski Ä°ran CumhurbaÅŸkanı'na protestolar vardı. EtkinliÄŸin yapıldığı kongre merkezinin önünde Ahmedinejad'ı protesto eden bir kiÅŸi gözaltına alındı.Ahmedinejad'ın Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne intikal etmesinin beklendiÄŸi sırada üzerinde bomba olduÄŸunu iddia eden bir kiÅŸi, Ä°ran liderini protesto etti. 

Programın yapılacağı yere sırtındaki çantasını atarak, "Burada kardeÅŸlerimi katlediyorlar. Allah'ın ayetlerini atıyorlar" diyen bir genç gözaltına alındı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ä°ran 6. CumhurbaÅŸkanı Mahmud Ahmedinejad'ın da katılacağı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı tarafından düzenlenen "Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi' öncesi ÅŸüpheli paket paniÄŸi yaÅŸandı. 16 yaşındaki T.Y., sırtındaki kırmızı çantayı yere bıraktı. Daha sonra genç, çevredeki polis tarafından gözaltına alındı. Genç bu sırada, "Benim kesinlikle polislerle derdim yok. Ben Müslüman'ım. Orada kardeÅŸlerimi katlediyorlar. Allah'ın ayetlerini atıyorlar. Biz Müslümansız. Benim içim yanıyor. Esed teröristi kardeÅŸimi katlediyorlar. Åžeriatı istiyorlar. Dünyada zulmü görsünler. Allah'ın izniyle bütün Müslümanlar Allah'ın ayetlerini yayacaktır" dedi.

Gencin polis, otosuna bindirilirken, Kelime-i Åžahadet getirdiÄŸi duyuldu. Öte yandan çantada yapılan incelemede sabun çıktı.

Polisin, olayla alakalı tahkikatı sürüyor. Bunun üzerine çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, kimliÄŸi henüz belirlenemeyen ÅŸüpheliyi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

 

Kaynak: DHA