Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Ä°ÅŸte Ä°stanbul'un mega projesi

İstanbul'a inşa edilecek 3. tüp geçit projesinin detayları açıklandı. Dünyada bir ilk olacak projenin Boğaz'ın altında 3 katlı inşa edileceğini açıklayan Bakan Elvan, "Bu proje için devletin kasasından bir kuruş dahi para çıkmayacak" dedi. Projenin 2020'ye gelmeden açılacağını belirten Başbakan Davutoğlu, tüneldeki 3 katın anlamını da açıkladı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Güney Amerika dönüÅŸ yolunda açıkladığı ve Ä°stanbul trafiÄŸini rahatlatacak BoÄŸaz’a 3. tüp geçiti projesinin detayları açıklandı. BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Lütfi Elvan’ın katıldığı tanıtım toplantısı Haliç'teki Ä°stanbul Kongre Merkezi'nde yapıldı.
BoÄŸaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasına inÅŸa edilecek projeyle; BoÄŸaziçi Köprüsü’nün Anadolu Yakası’ndaki ayağı ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Avrupa yakasındaki ayağı trafiÄŸi arasında geçiÅŸ saÄŸlanması amaçlanıyor.

HEM LASTÄ°KLÄ° HEM RAYLI
Marmaray ve Avrasya Karayolu Tüneli’nin ardından Ä°stanbul BoÄŸazı’na yapılacak 3. tüp geçidi öncekilerden farklı bir ÅŸekilde tasarlandı. Marmaray’ı sadece trenler kullanırken, inÅŸaatı devam eden Avrasya Karayolu Tüneli olarak bilinen Ä°stanbul BoÄŸazı Karayolu Tüp GeçiÅŸi’ni sadece tekerlekli araçlar kullanacak. Yapılacak yeni tüp geçitte hem lastik tekerlekli araç hem de demiryolu geçiÅŸi olacak.
Bakan Elvan'ın açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:
DÜNYADA Ä°LK OLACAK
Bu proje ile dünyada bir ilk baÅŸarılıyor. Bu proje 100 yıl konuÅŸulacak. Proje için 10 aydır uÄŸraşıyoruz. Bu proje BoÄŸaz'ın altına yapılacak ve 3 katlı olacak. Proje ile Ä°stanbul'da hayat deÄŸiÅŸecek. 100 yıl sonra da toplu taşıma bu omurga etrafında birleÅŸecek. Dünyada ilk defa 3 katlı tünel hazırladık. Ä°stanbul'un 3 havalimanı raylı sistem ile baÄŸlanacak. Bu proje görüntü kirliliÄŸi oluÅŸturmayacak ve silueti bozmayacak.

DEVLETÄ°N KASASINDAN BÄ°R KURUÅž ÇIKMAYACAK

 

Bu proje yap-iÅŸlet-devret modeli ile yapılacak ve devletin kasasından bir kuruÅŸ dahi para çıkmayacak. Ä°ncirli'den SöÄŸütlüçeÅŸme'ye yeni metro ile 40 dakikada gidilecek. Mega proje kapsamında inÅŸa edilecek karayolu geçiÅŸ tünelleriyle Ä°stanbul BoÄŸazı yeni bir yola kavuÅŸacak. TEM - D100- FSM Köprüsü - BoÄŸaziçi Köprüsü karayolu tünelimiz tamamen entegre olacak. Projemiz görüntü kirliliÄŸi oluÅŸturmayacaktır. Ä°stanbul'da artık yaklaşık deÄŸil, dakikalık randevu verebilme dolayısıyla zaman planlaması olacaktır. Yeni Türkiye'nin heyecanı ile hedeflerimize adım adım yürümenin heyecanını yaşıyoruz. Bize projeler konusunda desteklerini esirgemen Sayın CumhurbaÅŸkanımıza Sayın BaÅŸbakanımıza teÅŸekkürlerimi sunuyorum.

Ä°STANBUL Ä°ÇÄ°N TARÄ°HÄ° GÜN

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmalarından satır başları:
Rabbimin insanlığa ve milletimize en büyük lütfu olan aziz Ä°stanbul'a selam olsun. Ecdadımızın bizlere en büyük mirası olan Ä°stanbul'a selam olsun. Ä°stanbul'u anlayan yaradılışı anlar. Bugün Ä°stanbul'un için tarihi bir gün. Ä°stanbul iddialı milletlerin elinde yükselir ve iddialı milletleri yükseltir. Ä°ÅŸte biz Ä°stanbul'a böyle bakıyoruz. Ä°stanbul varoluÅŸumuzun sırrıdır.

3 KAT DEMEK 3 Ä°MPARATORLUK DEMEK

Bugün sizlere müjdelediÄŸimiz, 3 katlı mega proje, 3 katlı Büyük Ä°stanbul Tüneli Projesi, sembolik bir anlam da taşıyor. 3 kat demek; 3 imparatorluk demek. Üç kat, iki karayolu, bir metro yoluyla boÄŸazın altından geçip, 6,5 kilometrelik bu tünel, bir anlamda 3 imparatorluk üzerinde Ä°stanbul'un 4. büyük küresel devleti, Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin iÅŸaret fiÅŸeÄŸi de olacak. Ä°stanbul'a her ÅŸey yakışır

Ä°NCÄ°RLÄ° - SÖÄžÜTLÜÇEÅžME 40 DAKÄ°KA

6 buçuk kilometre olacak 3 katlı tünel Ä°stanbul'un 4. büyük projesi olacak. Ä°stanbul'a herÅŸey deÄŸer. Hasdal-Ümraniye-Çamlık arası 14 dakika olacak. Ä°ncirli-SöÄŸütlüçeÅŸme metrosuyla 1 buçuk milyon yolcuyu 14 istasyona ulaÅŸtıracak. Ä°ncirli-SöÄŸütlüçeÅŸme 40 dakika olacak. Ä°ncirli-SöÄŸütlüçeÅŸme hızlı metrosu hizmete girdiÄŸinde buna baÄŸlanacak 9 raylı sistemle iki yaka arasında yolcular kolaylıkla ulaşım saÄŸlayacak.

Yeni Türkiye 2023 hedeflerine azim ve kararlılıkla devam edecek. 3 katlı tünel Ä°stanbul'a deÄŸer...

TÜM YOLLAR BÄ°RBÄ°RÄ°NE BAÄžLANIYOR

Bu mega proje bizim Ä°stanbul' bakışımızın yansıyışı. Bu proje bütüncül bir projedir. Ä°stanbul'daki 9 raylı sistem birbirine baÄŸlanıyor. 3 büyük köprü birbirine bir ring halinde baÄŸlanıyor. 3 katlı mega projeyle tüm yollar birbirine baÄŸlanacak. Ä°stanbullular trafik çilesin çok çektiler.

Bu proje, çevre dostu projedir. Ä°stanbul'un siluetine hiç bir zarar vermeyecek bir projedir. Aksine yeryüzü üzerindeki trafik üzerinden Ä°stanbul'un dokusuna verilecek zararı ortadan kaldıracaktır. Bu projeyle yıllık sera gazları yılda 115 bin ton azalacak, havayı kirleten gazların hacmi 29 bin ton azalacak. Yeni bir arazi kullanılmasına ihtiyaç hissedilmeden Ä°stanbul trafiÄŸi rahatlatılacak

2020'YE GELMEDEN AÇILACAK

Metro kısımlarında otomatik yavaÅŸlatma ve hızlandırma sistemleri olacak. Yeni Türkiye'nin iÅŸaret fiÅŸeÄŸi hayırlı olsun. Projenin ihale iÅŸleri 7 Haziran seçimlerinden önce tamamlanacak. 5 yıl içinde de 2020'ye gelmeden inÅŸallah 3 katlı Büyük Ä°stanbul Tüneli, Ä°stanbul'a, Türkiye'ye, dünyaya hizmete hazır hale gelecek.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.