Sosyal Medya

Ekonomi

Taner Yıldız'dan zam açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Doğalgaz'a zam olup olmayacağı söylentilerine ilişkin açıklama yaptı.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,Elektrik Dağıtım Hizmetleri DerneÄŸi 8. Sektör Toplantısı'nda gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. 

DOÄžALGAZ'A ZAM YOK

Vatandaşına en ucuz doÄŸalgaz satan ülkeyiz. DoÄŸalgaz fiyatlarında bir artış yok. Åžubat ayı Mart ayı aynı fiyatlar geçerli olacak. Medyada yer alan gizli zam senaryolarına aldırış etmeyiniz. DoÄŸalgaz fiyatları için Rusya ile yaptığımız görüÅŸmeler neticesinde yüzde 10,25'lik indirim konusunda anlaÅŸtık.

DOLARDAKÄ° YÜKSELÄ°Åž FÄ°YATLARI ETKÄ°LEMEZ

Biz tavan fiyat belirlerken ne vatandaÅŸlarımızın ne de satıcıların zarar etmesini istemeyiz. BOTAÅž'ın doÄŸalgaz fiyatlarında herhangi bir zammı söz konusu deÄŸildir. Dolardaki yükseliÅŸ, doÄŸlagaz fiyatlarının artışı yönünde bir etki oluÅŸturmayacaktır. 

BATMAN BELEDÄ°YE'SÄ°NE TEÅžEKKÜR

Kayıp kaçak bir maliyet unsurudur. Bizim amacımız kayıp kaçağın önüne geçmektir. Özellikle DoÄŸu Bölgesi'nde çalışmalarımız var. Belediyeler düzeyinde 2 milyar dolaylarında borcu olanlar var. Belediye bazlı borcunu ödemek isteyen var, art niyet taşıyıp istemeyen de var. Mesela Batman Belediyesi borcunu yapılandırmak konusunda kredi çekri. Bu iyimser bir davranış. TeÅŸekkür ediyorum. 


KAYNAK: AjansHaber 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.