Sosyal Medya

Dünya

Esed'i ziyaret eden Fransız vekillere büyük tepki!

Salı günü Suriye'ye giden ve katil Esed ile görüşen milletvekillerine tepkiler devam ediyor.



Fransa'da iki gün önce Suriye'ye giden ve katil BeÅŸar Esed ile görüÅŸen milletvekili ve senatörler, eleÅŸtirilere neden oldu.

BaÅŸbakan Manuel Valls, sabah katıldığı bir televizyon programında parlamenterlerin Suriye'yi ziyaret etmesini eleÅŸtirdi. "Parlamenterler, yüz binlerce kiÅŸinin katili Esed'le görüÅŸmeye gitti. Bu ahlaki bir hatadır" ifadelerini kullanan Valls, ziyareti kınadı.

Sosyalist Parti Genel Sekreteri Jean-Christophe Cambadelis de katıldığı bir radyo programında, Fransa-Suriye Dostluk Grubu BaÅŸkanı Gerard Bapt'ın öncülük ettiÄŸi gruptaki sosyalist parlamenterlere yaptırım uygulanacağını açıkladı. Cambadelis, Sosyalist parlamenterlerin disiplin cezası alacağının altını çizerek "Esed, diktatör bir lider deÄŸil, bir kasap" yorumunda bulundu.

Bazı Fransız milletvekilleri ve senatörler, Fransa-Suriye Dostluk Grubu BaÅŸkanı ve Sosyalist Parti milletvekili Bapt'ın öncülüÄŸünde salı günü Åžam'a gitmiÅŸti.

Bugün Fransa'ya dönmesi beklenen grupta ana muhalefetteki Halk Hareketi BirliÄŸi'nden (UMP) Jacques Myard ve Jean-Pierre Vial ile merkez saÄŸ Bağımsızlar ve Demokratlar BirliÄŸi'nden Senatör François Zochetto yer alıyor.

Åžam BüyükelçiliÄŸi'nin 2012'de kapatılmasından bu yana Fransa'dan Suriye'ye herhangi bir ziyaret yapılmamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.