Sosyal Medya

Güncel

Tapeci Can Dündar Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan Adliye'de

Pensilvanya merkezli montaj çetesinin servis ettiği tapeleri yayınladıktan sonra Cumhuriyet Gazetesi'ne Genel Yayın Yönetmeni yapılan Can Dündar, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu işlediği için yargılandığı davaya katıldı. Dündar, adliyeye geldiğinde gazetecilere açıklama yaparken Paralel Yapı'yı da arkasına aldı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın kendisiyle ilgili her sözü, her eleÅŸtiriyi hakaret sayarak dava açtığını iddia eden Dündar, “Bir tür kendince yıldırma politikası izliyor. Zaten muhasara altına alınmış bir basın, medya ortamında ses veren herkesi de cezalandırarak yıldırmaya çalışıyor. Ama bunun bir karşılığı olmadığını göreceksiniz. Çünkü biz söylemeye, yazmaya devam edeceÄŸiz. Belki yargılanarak, belki tehditlere maruz kalarak ama elbette devam edeceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

“ERDOÄžAN YAÅž GÜNÜ KUTLAMASI YAPTI”

Can Dündar, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı kast ederek, “Bugün yaÅŸ günü, kendince böyle bir yaÅŸ günü kutlaması yaptı. Birçok meslektaşım bugün burada yargılanacaklar. Mahkemelerde buluÅŸuyor olacağız” dedi.

PARALEL ARKASINDAYDI

Can Dündar’ın adliye önünde gazetecilere açıklama yaptığı sırada cemaatin olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı üyesi Erkam Tufan’ın da Dündar’ın arkasındakilerden biri olması dikkat çekti.

Can Dündar ve gazetesi, önceleri Paralel ile ve Paralel’in yazarları ile sürekli davalık oluyordu. Åžimdi ise iktidar karşıtlığı bu iki kutbu birleÅŸtirmiÅŸ durumda.

CEMAAT’Ä°N TAPELERÄ°NÄ° YAYINLAYIP CUMHURÄ°YET’Ä°N BAÅžINA GEÇTÄ°

Cumhuriyet yönetimi, Charlie Hedbo’nun Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlamak istemeyen Utku Çakırözer’i genel yayın yönetmenliÄŸi koltuÄŸundan almış, yerine ise Can Dündar’ı getirmiÅŸti.

Aynı Cumhuriyet 17 Aralık süreci sonrası Cemaat’in ardı ardına yayınladığı ses kayıtlarını manÅŸetlerine taşımıştı. Can Dündar da köÅŸesinde defalarca tapelere yer vermiÅŸti.

Ensonhaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.