Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da Pegida gösterilerine 4 ayda 170 bin katılım

Alman Federal hükümetinin verdiği bilgiye göre geçen yıl Ekim ayından bu yana İslam düşmanı Pegida ve benzerlerinin gösterilerine toplam katılım sayısı 170 bin olarak belirlendi.



Almanya'nın doÄŸusundaki Saksonya Eyaleti baÅŸkenti Dresden'de baÅŸlayan ırkçı ve Ä°slam düÅŸmanı, 'Batının Ä°slamlaÅŸmasına Karşı Vatanseverler' hareketi Pegida ve benzerlerinin ülke genelinde düzenlediÄŸi gösterilere katılanların toplam sayısı 170 bin olarak bildirildi.

Gösterilerde en fazla katılım Almanya'nın doÄŸusundaki ÅŸehirlerde görüldü. Buralardaki katılım sayısı toplam 160 bin olarak belirlendi. Batı eyaletlerindeki Ä°slam düÅŸmanı gösterilere katılımın toplam sayısı 10 bin olarak tesbit edildi.

Sol Parti milletvekili Ulla Jelpke'nin Federal Parlamentoda verdiÄŸi soru önergesine Federal Ä°çiÅŸleri Bakanlığı tarafından verilen cevapta, ülke genelinde toplam 105 Pegida ve benzeri gösteri programı düzenlendiÄŸi belirtildi. Gösterilere en fazla katılım Dresden ÅŸehrinde saÄŸlandı. Burada toplam katılım sayısı 124 bin 650 olarak belirlendi. Ä°kinci sırada 21 bin 341 ile Leipzig ÅŸehri yeraldı.

Almanya'nın batısındaki Ä°slam düÅŸmanı gösterilere ise sadece 9 bin 788 katılım gerçekleÅŸti. En fazla katılım batıda Kuzey Ren Westfalya Eyaleti NRW'de görüldü. Düsseldorf, Bonn, Köln ve Duisburg'ta yapılan Pegida ve benzeri gösterilere toplam katılım sayısı 4 bin 84 olarak belirlendi. Almanya genelinde en az katılım yine batı eyaletlerinden Baden-Württemberg'de görüldü, yalnızca 212 katılım gerçekleÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.