Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da holokostu inkar eden kadına hapis cezası

Almanya'da Hitler'in Yahudilere yönelik katliam yaptığına dair delillerin sağlam olmadığını savunan bir kadına 20 ay hapis cezası verildi



Almanya'da Münih Eyalet Mahkemesi, Yahudilere yönelik soykırım iddialarını (holokost) inkar eden bir kadını 20 ay hapse mahkum etti.

Eski Alman avukat Sylvia Stolz, 2012 yılında Ä°sviçre'de bir kongrede yaptığı konuÅŸmada holokostu inkar ettiÄŸi ve Yahudi nefretini teÅŸvik ettiÄŸi gerekçesiyle yargılanıyordu. Dün görülen duruÅŸmada Stolz, 20 ay hapse mahkum edildi.

Avukat Stolz, yaptığı konuÅŸmada Hitler'in Yahudileri yok ettiÄŸine dair delillerin saÄŸlam olmadığını belirterek iddiaların doÄŸru olmadığını söylemiÅŸti. Alman Avukat, savunmasında söylediklerinin ÅŸahsi görüÅŸü olduÄŸunu ve ifade özgürlüÄŸü kapsamında deÄŸerlendirilmesi gerektiÄŸini kaydetti.

Stolz'un eÅŸinin de holokostu inkar ettiÄŸi için bir süre hapis yattığı ve 2008'de de aynı gerekçeyle yargılandığı bildirildi.

Holokost'un inkar edilmesi Avrupa'da Almanya dahil birçok Avrupa ülkesinde suç olarak kabul ediliyor ve inkar edenler hakkında ceza davası açılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.