Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kabil'de Türk koruma timine saldırı: 1 şehit

Genelkurmay Başkanlığı, Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli koruma timinin aracına Kabil'de, bomba yüklü araçla saldırıda bulunulduğunu, bir TSK personelinin şehit olduğu, bir personelin de yaralandığı açıkladı.



Afganistan Ä°çiÅŸleri Bakan Yardımcısı General Eyüb Salanghi olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türk büyükelçiliÄŸini hedef alan bir saldırı yapıldı" dedi.

Saldırıda araç sürücüsünün hayatını kaybettiÄŸi, araçtaki diÄŸer bir kiÅŸinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırı, Türkiye, Almanya ve Ä°ran elçilikleri yakınlarında bir bölgede gerçekleÅŸti. Bölgedeki binaların camları kırılırken, elçilikler de alarma geçti.

Ölen ve yaralanan Türk vatandaÅŸlarının kimlikleri hakkında henüz bir açıklama yapılmazken, saldırının sorumluluÄŸunu Taliban üstlendi.

Koruma timi aracına bombalı saldırı: 1 şehit

TSK'dan yapılan açıklama ÅŸöyle:

"Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi Ä°smail ARAMAZ'a tahsisli Koruma Timinin aracına, 26 Åžubat 2015 günü Türkiye saati ile 05:45 sularında, baÅŸkent Kabil'de bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulmuÅŸtur.

Olayda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir personel ÅŸehit olmuÅŸ, bir personel de yaralanmıştır.

Åžehidimize Allah'tan rahmet diler, aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baÅŸsaÄŸlığı dileriz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.