Sosyal Medya

Dünya

Filipinler'de Ebu Seyyaf'a operasyon: 7 ölü

Filipinler ordusunun 300 Ebu Seyyaf üyesine düzenlediği operasyonda 7 kişi öldü



Filipinler ordusunun Ebu Seyyaf grubuna yönelik operasyonunda ikisi asker yedi kiÅŸi öldü.

Ordu Sözcüsü Yüzbaşı Rowena Muyuela, hava destekli operasyonla güneydeki Patikul bölgesinin Tanum köyünde yaklaşık 300 örgüt üyesinin hedef alındığını belirtti.

Operasyonda iki asker ve beÅŸ Ebu Seyyaf üyesinin öldüÄŸünü, dokuzu asker 23 kiÅŸinin yaralandığını kaydeden Muyuela, Ebu Seyyaf'a yönelik operasyonun kararlılıkla süreceÄŸini ifade etti. Operasyon talimatı, bu ayın başında Bangamoro Ä°slami KurtuluÅŸ Cephesi'nin Maguindanao ve Cotabato bölgesinde çok sayıda köye saldırmasının ardından alındı.

Bu arada, Filipinli askeri kaynaklar, ABD'nin, güneydeki ayrılıkçı örgütlere yönelik mücadele amacıyla konuÅŸlandırdığı özel kuvvetler operasyon birimini bölgeden çektiÄŸi, Zamboanga bölgesinde Filipinler Kara Kuvvetleri'nin merkezinde daha küçük çaplı bir birlikle faaliyetine devam edeceÄŸini açıkladı.

Ebu Seyyaf, 1991 yılından bu yana Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda ÅŸiddet eylemleri düzenliyor. Örgüt, ülkenin güneyindeki Mindanao ve Sulu bölgelerinde bir devlet kurulmasını amaçlıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.