Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'dan ABD'ye Yemen cevabı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, "İran'ın Yemen'e müdahalede bulunduğu" yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.



DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada Afham, Kerry'nin Ä°ran'ın Yemen hükümetinin düÅŸürülmesine yardım ettiÄŸi yönündeki açıklamaları hakkında, "Açıklamalar yansıtmadan ('kendi suçunu baÅŸkasına yükleme' ÅŸeklindeki savunma mekanizması) baÅŸka bir ÅŸey deÄŸil ve ABD'li siyasilerin daha önce yaptıkları açıklamalarla da örtüÅŸmüyor" ifadesini kullandı.

"Ä°ran'ın temel ilkesinin, halkların kaderlerini, kendilerinin tayin etmeleri" olduÄŸunu dile getiren Afham, açıklamasında ÅŸunları kaydetti:

"Tüm taraflar Yemen halkının kendi kaderlerini tayin etmesine izin vermeli ve ülkedeki tüm mekanizmalar halkın iradesine dayalı olmalıdır. Yemen'deki siyasi geliÅŸmelere dışarıdan yapılacak her türlü müdahale krizin devam etmesine sebep olacak ve ülkede siyasi istikrarın saÄŸlanmasına engel olacaktır. Her türlü dış müdahale, bu ülkenin ÅŸartlarını daha da karışık bir hale sürükleyecektir."

ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, dün Senato Tahsisatlar Komitesi'nde yaptığı konuÅŸmasında, Yemen'de Husilerin yönetimi ele geçirmesine ve hükümetin düÅŸmesine Tahran'ın katkı sunduÄŸunu savunmuÅŸ ve "Ä°ran'ın tartışmasız ÅŸekilde buna katkı saÄŸladığını düÅŸünüyorum" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.