Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da Pegidacılar azaldı, karşıtları çoğaldı

Almanya'da İslam düşmanı Pegida hareketi bölündükten sonra tekrar akşam gösterileri düzenlemeye başladı, katılım sayısı giderek azalırken, karşıt gösterilere katılanların sayısı arttı.



Almanya'nın birçok ÅŸehrinde dün yapılan Ä°slam düÅŸmanı Pegida gösterilerine yaklaşık 6 bin kiÅŸi katılırken, ırkçılara karşı yapılan gösterilenlere katılanların sayısında büyük artış görüldü. Frankfurt'taki gösterilerde Ä°slam düÅŸmanlarıyla karşıtları arasında arbede yaÅŸandı. Pegida gösterisine katılan yaklaşık 60 kiÅŸi, bin kadar karşıt gösterici tarafından yolları kapatılarak engellendi.

Polisin verdiÄŸi bilgiye göre göstericiler tarafından güvenlik görevlilerine ÅŸiÅŸe, yumurta ve boya torbaları atıldı. Pegida'yı protesto eden göstericilerden 6'sı polis tarafından gözaltına alındı. Çıkan arbede sırasında iki polis hafif yaralandı.

Almanya'nın doÄŸusundaki Saksonya Eyaletinin baÅŸkenti Dresden'de 16.sı yapılan Pegida gösterisine 5 bin kiÅŸinin katıldığı bildirildi. Gösteriye katılan ırkçı parti 'Die Freiheit' (Özgürlük) eski milletvekili Rene Stadtkewitz bir konuÅŸma yaptı. Stadtkewitz, konuÅŸmasına Ä°slam'a saldırarak, 'ÅŸiddet yanlısı ve hoÅŸgörüsüz bir ideoloji' olduÄŸunu öne sürdü. Dresden'de Pegida'ya karşı gösteri yapan yaklaşık 250 kiÅŸi de 'Dünyaya açık bir Dresden' sloganıyla bir müzik konseri düzenlediler.

Leipzig'de yapılan Pegida benzeri 'Legida' gösterisi ile karşıt gösteriye yine geçen hafta olduÄŸu gibi birkaç yüz kiÅŸi katıldı. Ä°slam düÅŸmanlarına karşı protesto gösterisi yapanlar 'Naziler dışarı' sloganı attılar. Chemnitz ÅŸehrinde düzenlenen ırkçı ve Ä°slam düÅŸmanı gösteriye yaklaşık 400 kiÅŸi katılırken, 200 kadar kiÅŸi de bunlara karşı gösteri yaptı.

Aynı ÅŸekilde Almanya'nın doÄŸusundaki ÅŸehirlerden Magdeburg'da yapılan Ä°slam düÅŸmanı gösteriye 300 kiÅŸi katıldı, Pegidacıları protesto edenlerin sayısı ise polis tarafından 400 olarak bildirildi. Kassel'de Pegidaya benzer Ä°slam düÅŸmanı 'Kegida' gösterisine 60 kiÅŸi katıldı, bunları protesto için ise 180 kiÅŸi toplandı. Hannover'deki gösterilerde ise 100 Pegidacıya karşı 400 kiÅŸi gösteri yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.