Sosyal Medya

Güncel

Görmez: Bu yasa kabul edilirse...

Prof. Dr. Mehmet Görmez, Avusturya parlamentosunda oylanacak "Avusturya İslam Yasa Tasarısı" hakkında açıklamalarda bulundu.



Son dönemde Avrupa’da her ülkenin, kendine özgü bir Ä°slam oluÅŸturma çabasının bulunduÄŸuna dikkat çeken Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Görmez, “Din konusu bir mühendislik konusu deÄŸildir. Ülke yöneticilerinin kendi ülkelerine özgü bir Ä°slam oluÅŸturma çabalarının beyhude bir çaba olduÄŸunu belirtmek istiyorum.” dedi.

Bu yasa tasarısıyla Avusturya’nın dini özgürlükler konusunda 100 sene geriye gitmiÅŸ olacağını vurgulayan BaÅŸkan Görmez ÅŸöyle konuÅŸtu;

''AVUSTURYA 100 YIL GERÄ°YE GÄ°DER''

Avusturya, Ä°slamiyet’i resmi olarak 100 sene önce kabul etmiÅŸ ilk Avrupa ülkesidir. Hatta 2 sene önce de, Ä°slamiyet’i resmen kabul ediÅŸinin 100. yılı törenlerini düzenlediler. Ben de konuk olarak, konuÅŸmacı olarak bu törene katıldım. Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı olarak bizi ve oradaki vatandaÅŸlarımızı ilgilendiren boyutlarını, Avrupa’daki bütün Müslüman kardeÅŸlerimizi de ilgilendiren boyutlarını dikkate alarak, bu yasa tasarısını büyük bir üzüntüyle takip ettiÄŸimizi ifade etmek isterim.

Bu yasa tasarısıyla aslında Avusturya dini özgürlükler konusunda 100 sene geriye gitmiÅŸ olur diye endiÅŸe ediyorum. Çünkü dini özgürlükler açısından pek çok kısıtlamayı beraberinde getiriyor. Oysa bugün çaÄŸdaÅŸ dünyada bir yasa tasarısı hazırlanırken o ülkede yaÅŸayan bütün inanç mensuplarını dikkate alarak, bu düzenlemenin yapılması gerekiyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.