Sosyal Medya

Güncel

MHP ile HDP arasında 'PKK'lı yeğen' polemiği

PKK'yı sert ifadelerle eleştiren MHP'li Oktay Vural, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın "Senin yeğenin de PKK saflarında" tepkisiyle karşılaştı. Vural, iddianın asılsız olduğunu belirterek dava açacağını söyledi



TBMM’de gergin geçen Ä°ç Güvenlik Paketi görüÅŸmelerinde dün gece Genel Kurul’da HDP’lilerle MHP’liler arasında “PKK terör örgütüdür” tartışması yaÅŸandı.

HDP’li Ayla Akat Ata, “PKK terör örgütü deÄŸildir” derken, MHP’li Oktay Vural, “Bunu diyenlere karşı hükümetin suspus kalması gerçekten bunu aynı zamanda onayladığını gösteren bir suskunluktur. Bize göre PKK kanlı bir terör örgütüdür” dedi. Bunun üzerine HDP’li Pervin Buldan, “Senin yeÄŸenin de oradadır biliyorsun deÄŸil mi? Senin yeÄŸenin de ÅŸu anda PKK saflarında” diye bağırdı.

VURAL: DAVA AÇACAÄžIM

MHP Grup BaÅŸkanvekili Oktay Vural, kendisinin PKK’ya katılmış bir yeÄŸeni olmadığını söyledi. Vural, ‘’Böyle bir kirli yalana adımı bulaÅŸtırmak istemeleri bizim yürüttüÄŸümüz mücadeleden ne kadar korktuklarını gösteriyor. Ben ÅŸerefli bir aileye mensubum. Benim öyle bir yeÄŸenim yok’’ dedi.

HDP Grup BaÅŸkanvekili Pervin Buldan’ın Genel Kurul’daki sözleri üzerine Hürriyet’e konuÅŸan Vural, ÅŸöyle dedi: ''Yalan atıyor. Benim bir yeÄŸenim avukat, biri EPDK’da, diÄŸeri de TMSF’de. Åžerefli bir aileye mensubum. Benim ismimi PKK terör örgütüne bulaÅŸtırmak, bölücü örgütün Kürtler üzerinde oynadıkları oyunu deÅŸifre etmemizden rahatsız olduklarını gösteriyor. DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’da PKK’ya karşı çıkıyoruz, Kürtleri öldürdünüz diyoruz. Ä°natla PKK bölücü terör örgütüdür, Kürtleri öldürmüÅŸtür, emperyalistlerin uÅŸağı olarak Kürtleri öldürdüÄŸünü söylemeye devam edeceÄŸiz. O ÅŸahıs hakkında bu yalandan dolayı tazminat davası açacağım.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.