Sosyal Medya

Güncel

AK Parti'ye 6 bin 223 baÅŸvuru

Başvuranların yaklaşık 4’te biri lisansüstü, yüzde 73’ü de lisans mezunu. Aday adaylığı için 2011 seçimlerine göre 600 dolayında daha fazla müracaat geldi.



AK Parti'nin GeniÅŸletilmiÅŸ Seçim Ä°ÅŸleri BaÅŸkanları DeÄŸerlendirme Toplantısında konuÅŸan Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mustafa Åžentop, “seçimlerin anası” olarak nitelendiÄŸi 7 Haziran seçimleri için partiye 6 bin 223 baÅŸvuru olduÄŸunu açıkladı.

Åžentop baÅŸvuruların bin 40'ının kadın aday olduÄŸunu söyledi. Aday adaylarının yaklaşık 4’de birinin lisansütü mezunu, yüzde 73’ünün de lisans mezunu olduÄŸunu belirten  Åžentop, yüzde 7-8’lik bir oran içerisinde lise, ortaokul ve ilkokul mezunlarının bulunduÄŸunu söyledi.

Partiye aday adaylığı için baÅŸvuru süresi sona erdi. AKP aday adaylarından baÅŸvuru ücreti olarak 5 bin TL aldı. Kadın adaylar için aday adaylığı baÅŸvuru ücretini 2 bin 500 TL olarak belirleyen parti, engellilerin baÅŸvuralarından ise para almadı. 

AK Parti milletvekili aday belirlemesini 28 Åžubat'ta 25 ilde; 1 Mart'ta da geri kalan 56 ilde ise teamül yoklamasıyla yapacak. Aday listeleri  7 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek. 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.