Sosyal Medya

Coğrafyamız

Lübnan dört koldan silahlandırılıyor

Suriye'ye sınırı olan Lübnan Ortadoğu'da Suudi Arabistan ve Ürdün, batıda ise ABD ve Fransa tarafından silahlandırılıyor



Ürdün'ün Lübnan'a tank ve top hibe ettiÄŸi ortaya çıktı. DiÄŸer taraftan Suudi Arabistan'ın Lübnan'a yapacağı mali yardımın bir kısmının da silah alımı için kullanılacağı belirtildi.

Ürdün Lübnan'a 30 tank ile 12 havan topu hibe etti. Ürdün'ün bu kararı, pilotunun IŞİD tarafından öldürmesinin ardından alınmıştı.

DiÄŸer taraftan Hariri grubunun gazetesi Müstakbel, Suudi Arabistan'ın Lübnan eski BaÅŸbakanı Saad Hariri aracılığıyla yaptığı 1 milyar dolarlık yardımla alınacak ilk silahların çok kısa süre içerisinde Lübnan'a ulaÅŸacağını yazdı bu silahların deÄŸerinin 500 milyon dolar olduÄŸu belirtildi.

Öte yandan Fransa DışiÅŸleri Bakanı DışiÅŸleri Laurent Fabius da geçtiÄŸimiz günlerde yaptığı açıklamada Suudi Arabistan'ın 3 milyar dolarlık yardımıyla alınacak Fransız silahlarının ilk bölümünün Nisan'da Lübnan'a ulaÅŸacağını açıklamıştı.

ABD de geçtiÄŸimiz günlerde Lübnan'a 25 milyon dolarlık bir askeri yardım yapmış bu yardımla beraber bir sene içindeki yardımların miktarı 100 milyon dolara ulaÅŸmıştı. Lübnan, Suriye sınrıındaki örgütlerle mücadele silahlara ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: Kuzey Haber Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.