Sosyal Medya

Güncel

Fakültedeki gerilim eğitime ara verdirdi

Karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerilimin yaşandığı Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde eğitime üç gün ara verildi.



Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih CoÄŸrafya Fakültesi'nde (DTCF), karşıt görüÅŸlü öÄŸrenciler arasında olay çıkması ihtimâline karşı derslere üç gün ara verildi.

Ege Üniversitesi'nde geçen Cuma günü öÄŸrenciler arasında çıkan kavgada Fırat Yılmaz ÇakıroÄŸlu'nun öldürülmesinin ardından polis ekipleri üniversitelerde önlemler aldı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih CoÄŸrafya Fakültesi'nde karşıt görüÅŸlü öÄŸrencilerin birbirlerine saldırmak üzere hazırlık yaptığı belirlendi. 

Fakülte bahçesinde toplanan öÄŸrenci grupları, çevik kuvvet ekipleri tarafından okul dışına çıkarıldı. YoÄŸun güvenlik önlemleri altında çıkarılan, gruplar karşılıklı sloganlar attı.

ÖÄŸle saatlerinde de derslere ara verildiÄŸi duyuruldu. Fakültenin internet sitesinden yapılan açıklamada "Fakültede, bugün saat 13.00'ten itibaren 26 Åžubat 2015 PerÅŸembeye kadar derslerin ertelendiÄŸi, telafi tarihlerinin daha sonra ilan edileceÄŸi" bildirildi.

ÇakıroÄŸlu'nun ölümünün ardından üniversiteler gergin

Hayatını kaybeden tarih bölümü son sınıf  öÄŸrencisi Fırat Yılmaz ÇakıroÄŸlu için Sivas ve Malatya'da yürüyüÅŸ düzenlendi.

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi yerleÅŸkesindeki merkezi kafeterya önünde toplanan çok sayıda öÄŸrenci, sloganlar atarak fakülteleri gezdi.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan öÄŸrenciler, Ä°stiklal Marşı'nı okuduktan sonra ülkücü yemini etti. Grup, daha sonra dağıldı.

Malatya Ä°nönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan bir grup öÄŸrenci, tekbir getirip sloganlar atarak kampüsteki pembe yolda bir süre yürüdü. Kampüs içindeki Cumhuriyet Meydanı'na gelen öÄŸrenciler, burada hilal ÅŸeklini alarak ülkücü yemini etti.

Karşıt görüÅŸlü öÄŸrencilerin de kampüste toplandığı bilgisini alan polis ekipleri, yürüyüÅŸ esnasında ve sonrasında geniÅŸ güvenlik önlemi aldı.

NiÄŸde'de iki öÄŸrenci yaralandı

NiÄŸde Üniversitesinde karşıt görüÅŸlü öÄŸrenciler arasında çıkan kavgada 2 kiÅŸi yaralandı. Fen Edebiyat Fakültesi kantininde karşıt görüÅŸlü iki öÄŸrenci, birbirlerine 'neden baktın?' diyerek sataÅŸtı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgaya bu öÄŸrencilerin arkadaÅŸları da karıştı. Ä°ki öÄŸrenci yaralandı, polis kampüste geniÅŸ önlemi aldı.

Tokat ve Kayseri'de anma 

Tokat Ülkü Ocakları Niksar Åžubesi, ÇakıroÄŸlu için mevlit okuttu.  Kayseri'de ise Türk Hukuk Enstitisü üyesi bir grup avukat ÇakıroÄŸlu'nun öldürülmesini protesto etti.

Kaynak: DHA, Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.