Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD'in Lübnan kolunda iç hesaplaşma

IŞİD, Kalamun emiri olarak atadığı Banyasi'yi El Nusra ile iyi ilişkilerinden dolayı, 'döneklik'le suçlayarak infaz etti



IŞİD'in Kalamun emiri Ebu Usame el Banyasi, örgütün aldığı karar neticesinden infaz edildi. Banyasi'nin, El Nusra Cephesi ile iyi iliÅŸkileri olduÄŸu gerekçesiyle, IŞİD yöneticileri tarafından infaz edilmesi kararı aldı. Bu karar neticesinde, IŞİD Emiri Banyasi'nin yine IŞİD üyelerince vurularak öldürüldüÄŸü belirtildi. 

Banyasi, Ebulhuda el Tali'nin kısa süren komutanlığının ardından Lübnan'ın Kalamun bölgesi emiri olarak atanmıştı. 

IŞİD'in fetvalar için baÅŸvurduÄŸu kiÅŸilerden olan Ebu El Velid el Makdisi, Banyasi'nin el Nusra ile yakın iliÅŸkilerinden dolayı 'döneklik' ettiÄŸine ve infaz edilmesi gerektiÄŸin karar verdiÄŸini açıkladı. Karar, cumartesi gecesi infaz edildi. 

El Kaide'nin Suriye'deki kolu olan El Nusra Cephesi, IŞİD'le karmaşık bir iliÅŸkiye sahip. DüÅŸman olarak ifade ettikleri ortak olsa da gruplar birbirileriyle de çatışma halindeler. GeçtiÄŸimiz yıl, IŞİD lideri Ebubekir BaÄŸdadi'nin, El Nusra Cephesi'nin tamamen IŞİD içerisine alma giriÅŸiminin ardından gruplar arasındaki çatışmanın derinleÅŸtiÄŸi kaydediliyor. 

Ancak, IŞİD'in Kalamun emiri Banyasi'nin sergilediÄŸi tavrın Lübnan'daki el Nusra mensupları tarafından memnuniyetle karşılandığı ve grupları birbirine yaklaÅŸtırma planlarının konuÅŸulduÄŸu belirtiliyordu. Banyasi'nin bu adımlarını tehlikeli gören IŞİD yönetiminin kendi emirini infaz ettirdiÄŸi belirtiliyor. 

DiÄŸer taraftan, Banyasi'nin infaz edilmesine tepki gösteren yüzden fazla IŞİD üyesinin El Nusra Cephesi saflarına katıldığı iddia ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.