Sosyal Medya

Güncel

Hüda Par seçim kararını verdi

Hüda Par Genel Sekreter ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, 2015 seçimlerine bağımsız adaylarla gireceklerini söyledi. Barış görüşmelerin Kürt halkının bütün örgütlü yapılarıyla görüşülmesi gerektiğine vurgu yapan Yavuz “Bu bölgede siyaset yapan bütün partilerle, tarikatlarıyla, cemaatleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla mutlaka görüşülmeli" dedi.



Van’daki bir kahvaltı salonunda gazetecilerle bir araya gelen Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Sekreteri Yavuz, partilerinin kuruluÅŸ amacını ve seçimleri deÄŸerlendirdi. Sadece bölgenin deÄŸil aynı zamanda OrtadoÄŸu diye tarif edilen Ä°slam coÄŸrafyasının ÅŸekillendiÄŸi zaman dilimi içerisinde özellikle dikkat edilmesi gereken bazı hususların olduÄŸuna dikkat çeken Yavuz, gerek yerelde, gerekse küreselde meydana gelen hiçbir siyasi olayın tesadüf olmadığını, bütün bunların birer plan, proje veya ajanda doÄŸrultusunda gerçekleÅŸtiÄŸini kaydetti. Yavuz, “Gerek tek parti faÅŸizmi döneminde, gerekse de ÅŸu an itibariyle içerisinde yaÅŸamış olduÄŸumuz bölgede en büyük sıkıntı siyasilerin halka benzememesidir. Özellikle halkın inanç deÄŸerleriyle barışık olmayan, küresel güçlerin ajandası doÄŸrultusunda kendisine yer bulmaya çalışan ve bunu da halkın inanç deÄŸerleriyle, gelenekleriyle, görenekleriyle, örf ve ananeleriyle savaÅŸarak uluslar arası sisteme göz kırpma ÅŸeklinde bir siyasi anlayışı benimseyen yapıların, bu memlekette huzur, barış ve istikrardan ziyade maalesef çatışmalı bir ortam getirdiÄŸini, kaos ve istikrarsızlığa sürüklediÄŸini görüyoruz. Ä°ÅŸte tamda bu noktada halkın bünyesinden ve baÄŸrından çıkmış olan Hüda Par’ın elinde bulundurduÄŸu elbiseyi bu halkın, bu milletin kendisine gayet bol, rahat ve düzgün bir ÅŸekilde giydirebilecek bir elbise olduÄŸunu ve bunu da halkımızla paylaÅŸmanın zamanı geldiÄŸine inanıyoruz. Bu amaç doÄŸrultusunda hareket ediyoruz. Sadece maddi anlamda deÄŸil manevi anlamda da tamiratın olması gerektiÄŸi kanaati taşıyoruz. Zira referansı Ä°slam olan bir partinin sadece dünya deÄŸil, ahiretle ilgili de bir takım düzenlemelerin olması gerekiyor” dedi.

2015 seçimlerine bağımsız olarak gireceklerini dile getiren Yavuz, “Tabanımıza yönelik bir anket çalışması yaptık. Yaklaşık 5 bin kiÅŸiye ulaÅŸtık. Ortaya çıkan sonuca göre bağımsız adaylarla seçime girme ÅŸeklinde bir eÄŸilim belirdi. Bizde bu eÄŸilim doÄŸrultusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Yüksek bir ihtimalle bağımsız adaylarla seçime gireceÄŸiz” dedi.

Barış görüÅŸmelerin Kürt halkının bütün örgütlü yapılarıyla görüÅŸülmesi gerektiÄŸine vurgu yapan Yavuz, “Bu bölgede siyaset yapan bütün partilerle, tarikatlarıyla, cemaatleriyle, sivil toplum kuruluÅŸlarıyla mutlaka görüÅŸülmeli ve çözüm masasının etrafı kalabalıklaÅŸtırılmalıdır. Bu nihai anlamda barışın kalıcı hale gelmesi açısından biraz daha makul ve mantıklı olacaktır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

‘7 Haziran seçimlerinde HDP barajı aÅŸar mı?’ sorusuna cevap veren Yavuz, “DemirtaÅŸ öncülüÄŸünde CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde kullanılan olumlu dilin sandığa yansıdığını düÅŸünüyoruz. Yani kavgaya davetiye çıkarmayan, gerginliÄŸi tırmandırmayan, rakiplerini ÅŸeytanlaÅŸtırıcı anlamında olmayan bir üslubun benimsenmiÅŸ olmasının bir kazanım getirdiÄŸini düÅŸünüyoruz. Åžayet HDP toplumu kucaklayıcı, muhaliflerinin hayranlığını kazandırıcı, onları ötekileÅŸtirici ve saldırgan bir üslup kullanmazsa barajı aÅŸma ihtimalinin yüksek olacağını düÅŸünüyorum. Çünkü yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyoruz. Burada bir pratik sergilendi. yüzde 5,5-6 bandında olan bir oy oranı CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde sürecinde yüzde 9,8 oranına gelmiÅŸse bunun altında yatan nedenlerden bir tanesi de vizyon ve benimsemiÅŸ olduÄŸu üslup olarak deÄŸerlendiriyoruz. Fakat Bingöl’de DemirtaÅŸ’ın hiçbir gereÄŸi yokken, özellikle Cizre’de saldırı giriÅŸiminden sonra Hüda Par’ı hedef tahtasına koyması, ÅŸeytanlaÅŸtırıcı, ötekileÅŸtirici bir dil kullanmasını biz barajı aÅŸamayacağı gibi bir iÅŸaret olarak deÄŸerlendiriyoruz. Barajı aşıp aÅŸamaması tamamen ortaya koyacağı vizyon dile getireceÄŸi politik mülahazalar üzerinden okuyoruz. Temenni ederiz ki ihtiÅŸamlı bir üslubu benimser” ifadelerine yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.