Sosyal Medya

Güncel

Kürt basınından ilginç iddia!

Ankara'nın memur maaşlarını ödeyebilmesi için Erbil'e 500 milyon dolar verdiği iddia edildi.



Kürdistan Bölgesi BaÅŸbakanı Neçirvan Barzani’nin memur maaÅŸlarını temin etmek üzere Türkiye’den 500 milyon dolar getirdiÄŸi iddia edildi. 

DeÄŸiÅŸim Hareketi’nin (Goran) Irak Parlamentosu’ndaki Grup BaÅŸkanı HoÅŸyar Abdullah, dün Erbil’de BaÅŸbakan Neçirvan Barzani ile Kürt temsilcileri arasında gerçekleÅŸtirilen toplantının gündemine iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Rûdaw’a konuÅŸan HoÅŸyar Abdullah, BaÅŸbakan Neçirvan Barzani’nin Kürdistan Bölgesi memur maaÅŸlarını temin etmek üzere geçtiÄŸimiz hafta Ankara’ya yaptığı ziyarette Türkiye’den 500 milyon dolar getirdiÄŸini ifade ettiÄŸini belirtti.

Kürdistan Bölgesi Maliye ve Ekonomi Bakanı Rebaz Muhamemd Hamlan, 2014 AÄŸustos ayında, satılan iki gemi petrolün karşılığı olan paranın Erbil’e ulaÅŸtığını aktarmıştı. Bakan, sözkonusu petrolden 170 milyon dolar gelir elde edildiÄŸini ifade etmiÅŸti.

Hemelan, “Gelen para tüm maaÅŸları karşılamayacaktır. Bu nedenle daha fazla petrol sevkiyatı yaparak gerekli nakdi saÄŸlamalıyız” demiÅŸti.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçtiÄŸimiz hafta Kürdistan Bölgesi’nin Türkiye’ye taşınan petrolünün 42 milyon varile ulaÅŸtığını söylemiÅŸti.

Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı üzerinden giden Kürdistan Bölgesi petrolü, 15 yıllığına BaÄŸdat ile yapılan anlaÅŸmalar ve Erbil'le olan sözleÅŸmeler çerçevesinde devam ediyor. Bakan Yıldız, Ocak ayı ortasında Kürdistan Bölgesi’nden petrol akışında 46’ncı tankerin yüklendiÄŸini bildirerek, "Åžu anda Kuzey Irak'tan ham petrol akışında 37 milyon varile ulaÅŸtık. Günlük 450 bin varillere kadar da yükseldi. Hedefimiz kısa vadede 550 bin varillere ulaÅŸması. Sonra da stabil hali olan 1 milyon varillere gelmesidir" diye konuÅŸmuÅŸtu 

Kaynak : Rudaw 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.