Ambulanslarla taşınan Süleyman Åžah ve iki muhafızının sandukasının konulduÄŸu yere, "Süleyman Åžah Türbesi" yazısı asıldı. Askeri konvoyla getirilen emanetler için hudut komutanlığında tören düzenlendi. Tören saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı'nın okunmasıyla baÅŸladı, türbe olarak hazırlanan binanın giriÅŸindeki direÄŸe Türk bayrağı çekildi.

Ambulanslarla getirilen üç sanduka, askerlerin omzunda taşınarak binanın önündeki katafalka alındı. Her sandukanın başında iki askerin nöbet tuttuÄŸu törende, Süleyman Åžah ve Süleyman Åžah Türbesi ile ilgili bilgi verildi.

 

Suriye EÅŸmesi'nde yapılacak olan yeni Süleyman Åžah Türbesi'nin planlarına ait görseller paylaşıldı.
[FotoÄŸraf: AA]

 

Ä°ki asker nöbet tutuyor

Askerlerin yaptığı üç el saygı atışıyla devam eden törende Åžanlıurfa Müftüsü Ä°hsan Açık dua etti. Duanın ardından sandukalar, askerlerin omzunda geçici ikametlerine alındı. Burada Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Daha sonra askerler tarafından Süleyman Åžah Türbesi'nden getirilen toprak, özel muhafazasıyla sandukaların yanına konuldu. Süleyman Åžah Türbesi'nin tarihçesi ve Süleyman Åžah'ın büstü de geçici türbenin giriÅŸindeki alana yerleÅŸtirildi. Törenin ardından iki asker, türbe giriÅŸinde saygı nöbeti tutmaya baÅŸladı.

Törene Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı TuÄŸgeneral Necdet Güngör, Åžanlıurfa Ä°l Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ile askerler katıldı.

Åžah Fırat operasyonuyla türbe taşındı

Sınırın diÄŸer tarafındaki Suriye EÅŸmesi'nde yapılacak Süleyman Åžah Türbesi'nın inÅŸaatı da sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan Åžah Fırat operasyonuyla Süleyman Åžah Saygı Karakolu'ndaki emanetler, Suriye topraklarında bulunan Suriye EÅŸmesi köyüne taşınmak üzere Türkiye'ye getirilmiÅŸti.

Kaynak: Anadolu Ajansı