Sosyal Medya

YaÅŸam

Sağanak yağış geliyor

Yapılan tahminlere göre, yurdun büyük bölümü sağanak yağışın etkisi altına giriyor.



Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, Ä°ç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yaÄŸmur ve saÄŸanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü saÄŸanak yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor.

Yapılan son deÄŸerlendirmelere göre; yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, Ä°ç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yaÄŸmur ve saÄŸanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü saÄŸanak yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor.

Yağışların; Ä°zmir, Aydın, MuÄŸla illeri ile Çanakkale ve Balıkesir'in Ege Denizi kıyı kesimlerinde, Antalya'nın batı çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doÄŸu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının; iç ve doÄŸu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.Rüzgarın ise, genellikle güney ve güneydoÄŸu, DoÄŸu Akdeniz'de doÄŸu ve kuzeydoÄŸu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli, Güney Ege kıyılarında zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) ÅŸeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise ÅŸöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öÄŸle saatlerinden itibaren batısı ile zamanla il geneli aralıklı yaÄŸmurlu 8

Ä°stanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yaÄŸmur ve saÄŸanak yağışlı 11

Ä°zmir: Çok bulutlu, saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 13

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 17

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 14

Samsun: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 15

Trabzon: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 15

Erzurum: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde yer yer sisli -1

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 14 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.