Sosyal Medya

Coğrafyamız

'21 Kıptinin ölüm videosu sahte' iddiası

Libya'da Kıptilerin öldürülmesini gösterenvideo kaydının montajla oluşturulduğu öne sürülüyor...



IŞİD'in Libya'da Mısırlı 21 Kıptiyi öldürürken çekilmiÅŸ video görüntülerinin kurmaca olabileceÄŸi iddia ediliyor.

Daily Mail'den Darren Boyle'un haberine göre IŞİD tarafından geçtiÄŸimiz günlerde sahil boyunca birer IŞİD mensubu eÅŸliÄŸinde yürütüldükten sonra aynı anda boÄŸazlanan Kıptileri gösteren video kaydının montaj olma ihtimali yüksek. Haberde film ve sinema uzmanlarının görüÅŸü alınarak bu kanıya varılıyor.

Videoda görülen örgüt elemanlarının Mısırlı Kıptilerden çok uzun olduÄŸu görülen video kaydında örgüt elemanlarının düÅŸman bellediÄŸi kiÅŸi ve grupların mensuplarından daha heybetli olduÄŸu mesajı verilmek istendiÄŸi belirtiliyor.

Haberde 21 Kıptinin gerçekten öldürülmüÅŸ olabileceÄŸini fakat söz konusu videonun montaj olma ihtimalinin çok yüksek olduÄŸu ifade ediliyor. Sinema uzmanları da bazı görüntülerin sonradan eklendiÄŸi ve birleÅŸtirildiÄŸi konusunda ÅŸüpheleri olmadığını ifade ediyor.

Hollywood yönetmenlerinden Mary Lambert da bazı görüntülerin montaj olduÄŸunun su götürmez bir gerçek olduÄŸunu savunarak özellikle infazdan sonra Kıptilerin kanıyla rengi deÄŸiÅŸen denizden ÅŸüphelendiÄŸini, denize o rengin özel efektlerle verildiÄŸini öne sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.