Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türbe boşaltıldı çatışmalar arttı

Türkiye’nin operasyonla boşalttığı Süleyman Şah Türbesi’nin çevresinde IŞİD ve PYD arasındaki çatışmalar şiddetlendi.



IŞİD’in Kobani’den çıkartılmasının ardından, PYD’nin silahlı kanadı YPG sınır boyunca Batı’ya doÄŸru ilerlemeye baÅŸlarken çatışmalar Süleyman Åžah türbesinin olduÄŸu bölgenin yakınlarına taşındı.    

Kobani’den çıkarıldıktan sonra hava bombardımanları ile lojistik yolları da kesilen IŞİD, kasaba çevresindeki bir çok köyü de kaybederek Kobani operasyonunu baÅŸlattığı Cerablus ilçesine geri çekildi.

En son Kobani’nin batısında 48 köyü ele geçiren YPG ile IŞİD’in kontrolünde bulunan Cerablus ilçesi arasındaki mesafe 4 kilometreye kadar düÅŸmüÅŸ durumda.

YPG  batıdaki stratejik öneme sahip ZaÄŸros  tepesinden sonra Berkel, ZormaÄŸar ve GetaÅŸ köyleri ile Kobani’nin güneyinde yer alan Herus, Hemdine Rojova, Hemdine Rojhilat, Dafiye, Seyyit Keta, Hirab Bergir, Hatuniyye, Kofin, Nasır ve Åžete köylerinde ile Güneybatı bölgesinde ki Pilling ve Åžam köylerinde de kontrolü saÄŸladı.

Türbe boÅŸaltıldıktan sonra çatışmalar arttı

Bu sabah Türk ordusu tarafından gerçekleÅŸtirilen Åžah Fırat operasyonu sonrasında Süleyman Åžah Türbesi etrafında YPG ile IŞİD arasında ÅŸiddetli çatışmalar baÅŸladı.

Çatışmalar, Türk ordusu tarafından ‘istismara sebebiyet vermemesi’ amacıyla kullanılamaz hale getirilen Süleyman Åžah Türbesi çevresinde yer alan Horus, Åžuhul kavÅŸağı, Åžehade ve Der Halaf köylerinde sürüyor.

Çatışmalar boÅŸaltılan türbenin 600 metre yakınlığında bir mesafede gerçekleÅŸiyor.

Suriye EÅŸmesi YPG’nin kontrolünde

Batı yönünde ilerleyen YPG, Süleyman Åžah Türbesi’nin taşınacağı Suriye EÅŸmesi köyünü, 3 gün önce ele geçirmiÅŸti.

Birecik sınırları içerisinde yer alan, AÅŸağı EÅŸme, Büyük EÅŸme ve Orta EÅŸme köyleri ile sınır olan Suriye EÅŸmesi Köyü 1926 yılında çizilen harita ile sınırın Suriye tarafında kalan Kürt köylerinden biri.

Kaynak: Al Jazeera
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.