Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD'den rehin peşmergeler için yeni video

Irak'taki Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin 'peşmergeleri öldürmesi durumunda IŞİD'in ağır bedel ödeyeceği' açıklamasının ardından örgüt peşmergelerin yer aldığı yeni bir video yayınladı.



IŞİD tarafından rehin tutulan peÅŸmergelerin yer aldığı video, rehin alınan peÅŸmergelerle ilgili ikinci görüntü. 

Görüntülerde IŞİD'in daha önce yayınladığı videolardakine benzer ÅŸekilde peÅŸmergelerin turuncu kıyafet giydiÄŸi görülüyor. 

Rehin alınan peÅŸmergeler ayrı ayrı kafeslerde tutulurken görüntülerin sonunda ise diz çöktürülmüÅŸ halde yan yana duruyorlar. 

Daha önce yayınlanan videoda da rehin alınan peÅŸmergeler kafes içinde görüntüleniyordu.

Görüntülerde konuÅŸan bir IŞİD üyesi, "Savaşımız Kürt kökenli Müslüman halkla deÄŸil, kafirler ve onların hain ajanlarıyla" diyor.

IŞİD'in elindeki rehine peşmergelerin sayısı tam olarak bilinmiyor.

'Pahalıya mâl olur'

19 Åžubat'ta Kerkük'ü ziyaret eden Irak'taki Kürt Yönetimi BaÅŸkanı Mesut Barzani, IŞİD'in elindeki rehine peÅŸmergelerin durumuna iliÅŸkin ise ÅŸu deÄŸerlendirmede bulunmuÅŸtu:

"Esir peÅŸmergelerin kurtarılması için elimizden geleni yapacağımız konusunda ailelere söz veriyorum. Åžüphesiz ki bu bir savaÅŸtır. SavaÅŸta öldürürsünüz ve öldürülürsünüz. Fakat herhangi bir ÅŸekilde esir peÅŸmergelerin ÅŸehit edilmesi teröristlere çok pahalıya mal olacaktır. Hem suç iÅŸleyenler hem de alkış tutanlar için bu sürecin bedeli ağır olur. Bu kolayca üzerinden atlayıp geçebileceÄŸimiz bir mesele deÄŸildir. Åžu ana kadar bin ÅŸehidimiz var. EÄŸer esir peÅŸmergeler de ÅŸehit edilirse kaybımız 1050 olur. Fakat bunun cezası düÅŸman için çok ağır olacaktır."

Kaynak: Al Jazeera 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.