Sosyal Medya

Güncel

Çocuklar üşürken karakolda ısınılmaz

Van’ın Çatak ilçesinde devriye gezen karakol komutanı, öğrencilerin okullarına üşüyerek gelip gittiklerini görmesi üzerine başlattığı kampanyayla 493 öğrenciyi giydirdi. Karakol Komutanı Üsteğmen Şahin, “Çocuklar üşüdükten sonra bizim karakollarda ısınmamız hiç uygun değildi” dedi.



Van’ın Çatak ilçesinde devriye gezen karakol komutanı, Altıhan Mahallesi BüyükaÄŸaç komunda okuyan öÄŸrencilerin kıyafetlerinin olmadığını görmesi üzerine baÅŸlattığı kampanya kapsamında, 493 öÄŸrenciye giysi yardımı yapıldı. Çatak ilçesi BüyükaÄŸaç GüçlendirilmiÅŸ Jandarma Karakol Komutanı ÜsteÄŸmen Sezay Åžahin ve karakolda görevli askerler, ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki BüyükaÄŸaç komunda gerçekleÅŸtirdikleri devriye görevi sırasında, zor ÅŸartlarda okula giden ve üzerlerinde kıyafeti bulunmayan öÄŸrencileri görünce, “Minik ayaklar üÅŸümesin” kampanyası baÅŸlattı.

HAKEMLER SEFERBER

ÜsteÄŸmen Åžahin, Ä°zmir’de yaÅŸayan babası eski Süper Lig hakemlerinden olan Sebahattin Åžahin’i arayarak “Minik ayaklar üÅŸümesin” kampanyasını anlattı. Baba Åžahin, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri DerneÄŸi’nin destekleriyle yardım topladı.

ÜsteÄŸmen Åžahin, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri DerneÄŸi ile Türkiye’nin birçok ilinde bulunan hakemlerin katkılarıyla okullardaki 493 öÄŸrenci için yeni kıyafetler ve kırtasiye malzemesi alındı.

Kıyafetleri çocuklara dağıtmak için köye giden Çatak Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, Ä°lçe Jandarma Komutanı Binbaşı Feyyaz AydoÄŸdu, Ä°lçe Emniyet Amiri Niyazi Ä°nanlı ve karakolda görevli askerler, öÄŸrencilere tek tek yeni kıyafetlerini giydirdi.

GÖZLERÄ°NDEKÄ° IÅžILTI PROTOKOLÜ MUTLU ETTÄ°

Daha sonra öÄŸrencilerle aynı sıralara oturarak sohbet eden Kaymakam Koyuncu, öÄŸrencilere çeÅŸitli sorular sordu. Çocukların gözlerindeki ışıltıyı görünce mutlu olduklarını söyleyen Koyuncu, ÜsteÄŸmen Åžahin’e ve askerlerine özverilerinden dolayı teÅŸekkür etti.

‘ONLAR GELECEĞİMÄ°Z’

Görev sırasında okula gelip giden öÄŸrencilerin üÅŸüdüÄŸünü görünce bir kampanya baÅŸlattığını belirten Åžahin, “Burası çok soÄŸuk ve kar tutan bir yer. Çocuklar burada üÅŸüdükten sonra bizim karakolda ısınmamız hiç uygun deÄŸildi. Okula karın içinde lastik ayakkabılarla gelip gidiyorlardı. ‘Bu çocuklar için ne yapabilirim” diye düÅŸünüp ‘Minik ayaklar üÅŸümesin’ dedik. Çünkü bu minik ayaklara ileride çok ihtiyacımız var onlar bizim geleceÄŸimiz.” dedi. Mutlulukları gözlerinden okunan öÄŸrenciler de kendilerine kıyafet hediye eden Mehmetçiklere türkü eÅŸliÄŸinde teÅŸekkür etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.