Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kobani halkının umudu Türkiye

DAİŞ’in (IŞİD) Kobani’den çekilmesiyle ülkelerine dönmeye başlayan Suriyeli Kürtler, güvenli liman olarak gördükleri Türkiye’nin yardımlarını bekliyor.



DAÄ°Åž’in (IŞİD), yaklaşık 4 ay süren çatışmaların ardından Kobani’den (Ayn el Arap)  çekilmesiyle Türkiye’ye sığınan bazı Suriyeli Kürtler, yanlarına aldıkları birkaç parça eÅŸyayla ülkelerine dönmeye devam ediyor. Kobani’ye dönenler, adeta hayalet bir kentle karşılaşıyor. Çöken altyapı ile araç mezarlığını andıran sokak ve caddelerde birçok patlamamış mühmat ise tehlike oluÅŸturuyor. Çarşı, hastane, kamu binaları ve iÅŸ yerlerinin yerle bir olduÄŸu ilçede birçok temel ihtiyacını dahi karşılamakta zorlanan insanlar, Türkiye’den gelecek yardımları bekliyor.

HARABE BÄ°R ÅžEHÄ°RLE KARÅžILAÅžTIK

59 yaşındaki Halit Bozan, çatışmaların baÅŸlamasıyla ailesiyle dost ülke Türkiye’ye sığındıklarını ve yaklaşık 10 gün önce Kobani’ye döndüklerini söyledi. Döndüklerinde harabe bir kentle karşılaÅŸtıklarını belirten Bozan, “2 katlı evimiz yıkılmış, arabalarımız, eÅŸyalarımız yerle bir olmuÅŸ, her ÅŸeyimizi almışlar.  Her ÅŸeye raÄŸmen tek sevindiÄŸimiz, DAÄ°Åž’in buradan temizlenmiÅŸ olması. Dört bir yanımız kapatılmış, Kobani’nin dünyaya açılan kapısı sadece Türkiye; ilaç, doktor yok, yiyeceÄŸimiz az, bir an önce yardımların gelmesini istiyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Bozan, Kobani’nin tekrardan inÅŸası Türkiye’den gelecek yardımlarla mümkün olacağını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.