Sosyal Medya

Güncel

İzmir'de öldürülen öğrenci toprağa verildi

İzmir’de Ege Üniversitesi Kampüsü’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu düzenlenen cenaze töreninden sonra İzmir'de toprağa verildi



Ege Üniversitesi Kampüsü’nde, karşıt görüÅŸlü öÄŸrenci grubu arasındaki çıkan ve çok sayıda öÄŸrencinin yaralandığı ve Ülkü Ocakları Ege Üniversite BaÅŸkanı Fırat Yılmaz ÇakıroÄŸlu’nun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili toplanan yaklaşık bin kiÅŸilik grup, cenaze töreni düzenledi. Törende, Fırat Yılmaz ÇakıroÄŸlu için Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık grup, Mustafa Kemal Caddesi üzerinden sloganlar eÅŸliÄŸinde yürüdü. YürüyüÅŸ sırasında, Fırat Yılmaz ÇakıroÄŸlu’nun tabutu da cenaze aracının içerisinde kortejin en önünde yer aldı.

Cenaze öncesinde düzenlenen anma törenine, Türkiye’nin farklı illerinden katılım olması da dikkat çekti. Öte yandan, cenaze aracının önünden yürüyen Fırat Yılmaz ÇakıroÄŸlu’nun annesi Özlem ÇakıroÄŸlu ise  katillerin cezalandırılmasını istedi.

ACILI BABA: BEN CHP'LÄ°YÄ°M, OÄžLUM MHP'LÄ°

Ä°kindi vakti kılınan namazın ardından Fırat Yılmaz ÇakıroÄŸlu'nun cenaze namazı kılındı. Bu sırada sık sık tekbir getiren kalabalık, terörü lanetleyen sloganlar attı. Fırat Yılmaz ÇakıroÄŸlu'nun tabutu, taşındığı sırada da yine sloganlarla cinayet protesto edildi. ÇakıroÄŸlu'nun cenazesinin Pınarbaşı Mezarlığı'na götürülmesinin ardından baba Fuat Mahir ÇakıroÄŸlu, DHA muhabirine konuÅŸtu.

Kedisinin CHP'li olduÄŸunu söyleyen Fuat Mahir ÇakıroÄŸlu, “Ben CHP'liyim, yönetici deÄŸilim. Gider oyumu kullanırım. Ama oÄŸlum MHP'li oldu. Suç mu öyle olması? OÄŸlum Türk olduÄŸu için saldırıya uÄŸradı. OÄŸlumun üç ayı vardı mezun olmasına. Ona izin vermediler. Hep baÅŸarılı öÄŸrencileri seçiyorlar. Bu organize bir hareket. Bu olaylar bitecek mi? Bitmeyecek, yine devam edecek. Önlem alınsın. Benim başıma geldi. Ben acıyı yaÅŸadım baÅŸkaları yaÅŸamasın" dedi.

DAVUTOÄžLU'DAN TAZÄ°YE TELEFONU

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz ÇakıroÄŸlu'nun babası Fuat ÇakıroÄŸlu'nu telefonla arayarak taziyelerini iletti. DavutoÄŸlu, olayın soruÅŸturulması için 2 müfettiÅŸin görevlendirildiÄŸini aktardı. 

BaÅŸbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, görüÅŸmeyle ilgili ÅŸu bilgilendirme yapıldı; "Sayın BaÅŸbakanımız Ege Üniversitesinde yaÅŸanan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz ÇakıroÄŸlu'nun babası Fuat ÇakıroÄŸlu'nu arayarak taziyelerini iletmiÅŸtir.

Üniversitelerde birçok öÄŸrenci yetiÅŸtirmiÅŸ bir kiÅŸi olarak bu olaylardan ayrıca üzüntü duyduÄŸunu ifade eden BaÅŸbakanımız olayın soruÅŸturulması ve bir ihmal var ise tespiti için iki müfettiÅŸin görevlendirildiÄŸini ifade etmiÅŸtir. Sayın BaÅŸbakanımız benzer olayların yaÅŸanmaması için ilgili birimlere gerekli önlemlerin alınması talimatını vermiÅŸtir."

BAHÇELÄ°'DEN SÜKUNET ÇAÄžRISI

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, ÇakıroÄŸlu'nun hayatını kaybetmesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli, açıklamasında "Aziz dava arkadaÅŸlarımı sakinliÄŸe davet ediyor, AKP-PKK tuzağına titizlikle, uyanıklıkla ve sabırla dikkat etmelerini bekliyorum. Türkiye'yi istikrarsızlığa itecek, kavga ve kaosa düÅŸürecek her niyet ve teÅŸebbüse mesafeli tavrımız devam edecek, ihanet ve cinayetlerin faturası 7 Haziran'da ÅŸer ortaklarına çıkarılacaktır" ifadelerine yer verdi.

DEMÄ°RTAÅž: ANNE-BABASININ ACISINI PAYLAÅžIYORUM

Selahattin DemirtaÅŸ ise cianyetle ilgili yaptğı açıklamada ÅŸunları söyledi: Ege Üniversitesi'nde yaÅŸanan olayın iç güvenlik paketinin parlamentoda görüÅŸülmeye baÅŸlandığı ve hükümetin parlamentoda dayatmaya çalıştığı bir dönemde gerçekleÅŸmiÅŸ olması gerçekten de olayın arkasının iyi araÅŸtırılması gerektiÄŸi hissiyatı bizde uyandırdı. Elbette ki acı bir olay, bu tür ölüm ve cinayetlerin kesinlikle arkalarında kimlerinin olduÄŸunun iyi bir araÅŸtırmayla ortaya çıkarılması lazım. KimliÄŸi, düÅŸüncesi ne olursa olsun gençlerin öldürülmesi hepimizi üzüyor, derinden kaygılandırıyor. Hepsi ana, baba evladıdır. Annesinin, babasının, ailesinin acısı paylaÅŸtığımızı belirtmek istiyorum. 
AKP hükümeti de dün Ege Üniversitesi'nde meydana gelen veya getirilen olayın hesabını vermek zorundadır. ÖrneÄŸin aralarında üniversite dışından da insanların olduÄŸu 150 kiÅŸilik grubun üniversiteye girdiÄŸi söyleniyor. Hiçbir polis yok, güvenlikçi yok. Yani öÄŸrenciler kavga edecek belli, ancak gece, gündüz üniversiteyi iÅŸgal eden polis o saatlerde üniversitede yok. Gençlerden biri bıçaklanıyor, 45 dakika ambulans yok. Zar zor hastaneye yetiÅŸtiriliyor ve hayatını kaybediyor. Bütün bunlar bir tezgah mıdır iyice araÅŸtırılması lazım" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.