Sosyal Medya

Güncel

Fethullah Gülen hakkında ikinci dosya hazırlanıyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 26 polisin tutuklandığı soruşturma ile ilgili hazırlanan fezlekede bir numaralı şüpheli olarak Fethullah Gülen yer alıyor



Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü 100’e yakın polisin gözaltına alındığı, emniyet müdürlerinin de içinde bulunduÄŸu 26 polisin tutuklandığı soruÅŸturma ile ilgili fezleke hazırladı. Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na gönderilen fezleke yaklaşık bin 700 sayfadan oluÅŸuyor.

AlJazeera.com.tr’de yer alan habere göre fezlekede ilk olarak ‘tutuklanan polislerin yasadışı dinleme yaparak maÄŸdur ettiÄŸi’ isimler yer aldı. Bu isimlerin en başında dönemin baÅŸbakanı olan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan yer aldı. ErdoÄŸan’ın ardından BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ise ikinci müÅŸteki olarak fezlekeye konuldu. Hükümet üyeleri Bülent Arınç, Yalçın AkdoÄŸan, Ali Babacan, Numan KurtulmuÅŸ, Efkan Âlâ, Mehmet ÅžimÅŸek’in yanı sıra eski MÄ°T müsteÅŸarı Hakan Fidan, CumhurbaÅŸkanı danışmanları Mustafa Varank ile Sefer Turan da müÅŸteki sıfatıyla fezlekeye konuldu. MüÅŸteki sayısı 101 olarak belirlendi. 101 ismin tek tek sıralandığı fezlekeye göre 80 kiÅŸi ÅŸüpheli.

Aralarında Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžubesi'nin eski müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de ÅŸüpheliler arasında olduÄŸu fezlekede bir numaralı isim olarak Fethullah Gülen yer aldı. Gülen Cemaati liderinin ardından iki numarada ise Emre Uslu bulunuyor. Üçüncü ÅŸüpheli ise eski bir savcı olan ÅŸu anda da Bugün Gazetesi’nde yazılar yazan Gültekin Avcı.

106 KLASÖR DOSYA Ä°NCELENDÄ°

Fezlekede savcılık tarafından emniyette bulunamayan ‘Selam Tevhid’ soruÅŸturma dosyasının incelenmek üzere gönderildiÄŸi belirtildi. 106 klasörden oluÅŸan soruÅŸturma dosyasının incelenerek savcılığa rapor sunulduÄŸu hatırlatıldı.

Ä°nceleme sonucunda 2010-2013 tarihleri arasında yürütülen Selam Tevhid soruÅŸturması kapsamında çok sayıda bakan, milletvekili, siyasetçi, bürokrat, akademisyen, gazeteci/yazar, iÅŸadamı, devletin üst düzey yetkilileri, danışmanlar, vakıf ve dernek baÅŸkanları ve üyeleri hakkında dinleme yapıldığının tespit edildiÄŸi fezlekede belirtildi.

GÜLEN HAKKINDA Ä°KÄ°NCÄ° DOSYA HAZIRLANIYOR

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Fethullah Gülen hakkında bu soruÅŸturma kapsamında da yakalama kararı çıkarılacak. Daha önce TahÅŸiyeciler grubuna kumpas kurulduÄŸu iddiasıyla baÅŸlatılan soruÅŸturmada hakkında yakalama kararı çıkartılan Fethullah Gülen için ikinci kez yakalama çıkmış olacak. Bu dosya ile TahÅŸiyeciler dosyasındaki Fethullah Gülen ile ilgili deliller birleÅŸtirilerek ‘kırmızı bülten talebi için’ Adalet Bakanlığı’na gönderilecek.

Emre Uslu hakkında da yakalama kararı çıkartması beklenen olan savcılık, Gültekin Avcı’yı da önümüzdeki günlerde ifade vermeye davet edecek.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.