Sosyal Medya

Güncel

Tabutla gömmek zorunda kaldılar

İstanbul Çengelköy'de 17 yıllık eşi 43 yaşındaki Tahir Kart tarafından öldürülüp cesedi 52 parçaya ayrılarak çöp konteynerine atılan 42 yaşındaki Kübra Kart, memleketi Zonguldak'ta toprağa verildi. Tabutuyla gömülen Kara'nın cenaze törenine katılan ağabeyi Hüseyin Efe, Tahir Kart'ın katliamı gerçekleştirdiği evinde buzdolabında et parçaları olduğunu öğrendiklerini belirterek, ""Buzdolabı tamamen et doluymuş. Etlerin kardeşimize ait olabileceği söylendi" dedi.



Kübra Kart'ın canezesi dün gece köye getirildi. Yakınları, yolun karla kaplı olması nedeniyle köy yolu ayrımında cenaze aracından cenazeyi alıp zincir taktıkları otomobilin bagajına koydu. Cenaze, otomobil bagajında köye getirildi ve cami morguna konuldu.

KardeÅŸinin cenazesini morga koyan Hüseyin Efe, "Kız kardeÅŸimizi 17 yıl önce gelinliÄŸi ve duvağıyla teslim etmiÅŸtik. Bunlar da bize 17 yıl sonra tabutu ile teslim ettiler. Artık sözün bittiÄŸi yerdeyiz" dedi.

GELÄ°NLİĞİ Ä°LE ÇIKTIÄžI BABA EVÄ°NDE

Kübra Kart'ın cenazesi, sabah cami morgundan alınıp 17 yıl önce gelinliÄŸi ile çıktığı baba evine götürüldü. Evin önünde Kuran-ı Kerim okunurken annesi 69 yaşındaki AyÅŸe Efe, yengesi Cemile Efe ve diÄŸer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

AyÅŸe Efe, "Kızım beni bırakıp nereye gidiyorsun?" diyerek aÄŸlarken, Cemile Efe de "Nasıl kıydı sana?" diyerek gözyaşı döktü.

TABUTUYLA BÄ°RLÄ°KTE TOPRAÄžA VERÄ°LDÄ°

Daha sonra evin önünde cenaze namazı kılındı. AyÅŸe Efe, cenaze namazı sırasında da yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Cenaze namazının ardından Kübra Kart'ın cenazesi omuzlara alınarak mezarlığa götürüldü. Cemile Efe, görümcesini el sallayarak uÄŸurladı. Kübra Kart'ın cenazesi, parçalara ayrıldığı için tabutuyla birlikte topraÄŸa verildi.

ANNESÄ°NÄ°N YANINDA BIÇAK ÇEKMÄ°Åž

Kübra Kart'ın, 17 yıl önce komÅŸu köy Olukyanı'ndan evlendiÄŸi Tahir Kart'ın babasının kasap olduÄŸu, Tahir Kart'ın da uzun yıllar babasının kasap dükkanında çalıştığı öÄŸrenildi. Evlendikten yaklaşık 2.5 yıl sonra Ä°stanbul'a taşınan çiftin bir süre kapıcılık yaptığı, daha sonra Tahir Kart'ın bir marketin deposunda çalışmaya baÅŸladığı belirtildi.

Tahir Kart'ın, yaklaşık 2 yıl önce evlerine gelen kayınvalidesi AyÅŸe Efe'nin yanında eÅŸine bıçak çektiÄŸi ve ölümle tehdit ettiÄŸi ileri sürüldü. Yakınları, Kübra Kart'ın, eÅŸinin tehditlerinden korkarak polise gidemediÄŸini söyledi.

'BUZDOLABINDAKÄ° ETLER Ä°NCELENSÄ°N'

Kübra Kart'ın aÄŸabeyi Hüseyin Efe, Tahir Kart'ın katlimı gerçekleÅŸtirdiÄŸi evinde buzdolabında et parçaları olduÄŸunu öÄŸrendiklerini belirterek, ÅŸöyle dedi:

"Buzdolabı tamamen et doluymuÅŸ. Etlerin kardeÅŸimize ait olabileceÄŸi söylendi. Bilmiyoruz. Ama o cani kardeÅŸimizi katlettikten sonra başına oturup saatlerce hayvan doÄŸruyormuÅŸ gibi dilim dilim ediyorsa, o buzdolabındaki etlerin de incelenmesini isteriz. 52 parçaya bölünmüÅŸ diye bilgi aldık. Eklem yerlerinden, kollarından kesmiÅŸ. Kolları tamamen kesip bacaklarını ayırıp vücudunu tamamen kesiyor. Ayrıca yüzüne de çizikler atıyor. Bu kadar vahÅŸice öldürmüÅŸ. O yüzden kardeÅŸimizin yüzüne bakamadık. Biz kardeÅŸimizi güzel yüzü ile hatırlamak istiyoruz."

KOMÅžULARINA TEPKÄ° GÖSTERDÄ°

AÄŸabeyi Åžahin Efe'nin, Tahir Kart yakalandıktan sonra eve gittiÄŸini ve yukarıya çıkıp komÅŸuları ile görüÅŸtüÄŸünü anlatan Hüseyin Efe, ÅŸöyle dedi:

"KomÅŸuları, 'HoÅŸgeldin oÄŸlum, geç kaldınız. Siz neredesiniz, çok geç kaldınız. 3-4 akÅŸamdır burada çok feci kavga sesleri geldi' demiÅŸler. Bunu söyleyen komÅŸuları. Biz Türk milleti olarak böyleyiz. 'Bize dokunmayan yılan bin yaÅŸasın' hesabıyla hareket ederiz."

Tahir Kart'ın cesedi yok etmek için yakınlarından yardım aldığını ileri süren Hüseyin Efe, kardeÅŸinin muska yazdırdığı iddiasıyla ilgili ise "KardeÅŸimiz onunla ilgili bir ÅŸey söylemedi, bilmiyoruz. Ancak biz bu olayın peÅŸini bırakmayacağız. O caninin en ağır cezayı alması için mücadele edeceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.